Rozvoj-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

Uzavretý
meno
Tomáš 03. februára 2020

Môžu takéto dodávky parkovať v mieste kde je značka zákaz vjazdu nad 3,5 t. a vôbec môžu parkovať na sídlisku, kde je malo parkovacích miest, a blokovať 3 miesta na parkovanie?

06. február 2020

peter

Dodavka je vozidlo do 3,5 tony... Realne ma ta dodavka tak o meter viac ako je bezny osobny kombik, takze hovorit o troch miestach je trosku mimo. Co sa tyka legislativy, tak dodavka do 3,5 t je povazovana za osobne vozidlo ako kazde ine a teda je prakticky nemozne zabranit ich parkovaniu na sidliskach
18. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo veci parkovania dodávok na sídliskách chcem uviesť, že v súčasnosti im to žiadny zákon nezakazuje. V iných mestách už pristúpili k riešeniu danej problematiky, kde v meste Poprad už v roku 2016 parkovalo na sídliskách 280 dodávok a z tohto dôvodu zakázali parkovať vozidlám nad 5 metrov na sídliskách.
V meste Levoča nie je zatiaľ situácia až tak kritická, kde minulého týždňa na všetkých sídliskách na území mesta parkovalo dohromady do 20 dodávok za noc.
Uvedenú problematiku priebežne monitorujeme v nočných hodinách a pokiaľ sa situácia s parkovaním dodávok na sídliskách bude zhoršovať, budeme ju riešiť ako v iných mestách a to prostredníctvom osadenia dopravného značenia Zóny s dopravným obmedzením a to zákazom státia pre vozidla nad 5 metrov.
S pozdravom

Mgr. Peter Petruška
Mestská polícia Levoča

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania