SNP-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Liptovský Hrádok

V riešení
meno
Marian Novak 04. apríla 2020

Dobry den, sledujem dianie v LH a aj diskusiu ohladom priechodov pre chodcov. Neustale diskutuje o tom, ze su zle namalovane alebo ked sa namaluju tak sa rychlo odru.
Davam do pozornosti, ze priechody pre chodcov sa vo vela mestach europskej unie LEPIA. ako hotove pasy !! Su absolutne odolne. A material, ktory sa da na to pouzit moze byt dokonca aj REFLEXNY. Cize tieto pasy "svietia" ked na ne svieti auto. Prosim zvazte tuto moznost namiesto nezmyselneho malovania..

06. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Bude sa ním zaoberať Odbor výstavby, dopravy a životného prostredia v spolupráci s Komisiou životného prostredia, výstavby, ochrany verejného poriadku a dopravy Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Hrádku.
Kto? OVDaŽP
Kedy? rok 2020

Ján Kazár, prednosta úradu
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Slovenská správa ciest konečne pristúpila k vyznačeniu priechodu pre chodcov na železničnom nadjazde v Liptovskom Hrádku.

Slovenská správa ciest, ktorá je správcom hlavného cestného ťahu cez Liptovský Hrádok, v uplynulom roku nezabezpečila vyznačenie priechodu pre chodcov na železničnom nadjazde v Liptovskom Hrádku. Situácia sa vo veľmi frekventovanej lokalite stala najmä pre chodcov veľmi nebezpečná.

Ešte v pondelok 3. februára 2020 mesto Liptovský Hrádok v tejto veci iniciovalo stretnutie za účasti zamestnankýň Mestského úradu v Liptovskom Hrádku, náčelníka tamojšej mestskej polície Mareka Murína a vedúceho Odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Romana Beňa. Prítomní boli aj dopravný inžinier z Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši Radoslav Culák, Slovenskú správu ciest (Investičnú výstavbu a správu ciest v Žiline) zastupoval Dezider Szabó, prítomný bol aj člen komisie dopravy pri Zastupiteľstve Žilinského samosprávneho kraja Michal Paška.

Slovenská správa ciest dodržala slovo a ešte vo februári pred priechodom pre chodcov (ktorý nebolo vidieť) osadila reflexné dopravné značenie upozorňujúce na priechod pre chodcov. Hoci na spomínanom stretnutí bolo prisľúbené, že čo najskôr dôjde aj k vyznačeniu samotného priechodu, stalo sa tak nakoniec až v pondelok 27. júla 2020.

Slovenská správa ciest si vyznačenie priechodu na železničnom nadjazde objednala u Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja, závod Liptov. Mesto Liptovský Hrádok bude Slovenskú správu ciest opäť žiadať aj obnovu značenia na ostatných priechodoch pre chodcov, ktoré sú na hlavnom cestnom ťahu cez mesto.
Kto? SSC
Kedy? 27.7.2020

Ján Kazár, prednosta úradu
20. jún 2021

Robert

SNP-priechod pre chodcov-zle viditeľný

V centre Liptovského Hrádku, na hlavnej ceste pri železničnej stanici, je pomerne blízko pri sebe viacero prechodov pre chodcov, pričom všetky sú v danom prostredí vyznačené nedostatočne, bez zohľadnenia zložitosti situácie (odbočky, parkovanie, iné značky na rovnakom stĺpiku atď) + vodorovné značenie je takmer nečitateľné. Situácia je neprehľadná aj po zotmení (jeden prechod osvetlený čiastočne, ďalší nie, ...).
V takomto stave je len otázkou času, kedy sa tu udeje nejaká kolízia auta s chodcami.
20. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Problém s priechodmi pre chodcov na ulici SNP bude vyriešený v letných mesiacoch. Pred dokončením je oprava vodovodu a vodovodných prípojok na viac ako 600 metrovom úseku ulice SNP. Všetci už netrpezlivo čakáme na kompletnú opravu hlavného cestného ťahu I/18, ktorý prechádza ulicou SNP. Nový asfaltový povrch bude kladený v mesiacoch júl a august na celom približne 1,7 kilometra dlhom úseku - začne sa ešte pred odbočkou na Borovú Sihoť a skončí na železničnom nadjazde v Liptovskom Hrádku. Samozrejme, dôjde aj k následnému vodorovnému značeniu jazdných pruhov a priechodov pre chodcov, ktoré sú už teraz nasvietené.
Kedy? júl - august 2021

Ján Kazár, prednosta úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.