Ploštínska-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Liptovský Mikuláš

V riešení
meno
Miška 14. decembra 2020

Žiadam Vás o premiestnenie zvislého dopravného značenia IS 36c Miestna časť obce a IS 36d Koniec miestnej časti obce s textom: LIPT.MIKULÁŠ mestská časť PLOŠTÍN pri ceste III. triedy č. 2333 z dôvodu zvýšenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Nakoľko došlo ku výstavbe rodinných domov pred mestskou časťou Ploštín, výrazne sa zhoršila dopravná situácia a to:
1. Vybudované vjazdy ku novým rodinným domom po obidvoch stranách cesty III.triedy sú neoznačené zvislým dopravným značením.
2. Výjazdom vozidiel z nespevnených vjazdov na cestu III. triedy dochádza k jej znečisťovaniu.
3. Prehĺbením priekopy na pravej strane cesty III. triedy sa úsek cesty medzi novými domami a mestskou časťou Ploštín sa stáva nebezpečným pri strete dvoch vozidiel.
Za skoré vybavenie ďakujem.

18. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nejde o komunikáciu v majetku a v správe mesta, ale o cestu III. triedy v majetku Žilinského samosprávneho kraja a v správe Okresného úradu L. Mikuláš. Podnet im prepošleme na vybavenie. K ďalším podnetom uvádzam - keďže vodovodná prípojka nie je dokončená, upozornil som stavebníka Občianske združenie Vodovodná prípojka Ploštín na povinnosť bezodkladne osadiť dočasné zvislé dopravné značenie v zmysle projektu k stavbe do termínu odovzdania stavebného úseku cesty.

Gabriel Lengyel, vedúci odboru dopravy, životného prostredia a výstavby MsÚ L. Mikuláš

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.