Ulica Františka Gyurkovitsa-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Lučenec

V riešení

Štrková cesta, na ktorej je kopec jám. Každoročne riešená zasypaním štrku, ktoré sa aj tak po pár dňoch roznesu po ceste. V zime keď prší a napadne sneh je tu klzisko, nie raz tu ľudia spadli, malo slnka tu svieti a keď sa už konečne ľad rozpustí tak tu máme jarné kúpalisko a všade blato. V lete prach z toho ako tu auta jazdia po tejto prachovej ulici. A áut tu chodí dosť. Ma ulici mame bazár a pizzeriu. A neviem o co je naša ulica horšia, keďže oproti na ulici Olbrachtovej sa tento rok asfalt podarilo spraviť hoci je tam len jeden obytný dom a nocľaháreň. Ďakujem, dúfam že aspoň do roka bude aj na ulici Františka Gyurkovitsa a Malej ulici už konečne asfalt.

24. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za doručenie Vášho podnetu. Budeme sa ním v najbližšej dobe zaoberať a spätne Vás informovať prostredníctvom portálu.

S pozdravom

Mesto Lučenec
25. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
opravu miestnej komunikácie pokládkou súvislého asfaltového krytu zaradíme do zoznamu investičných akcií mesta Lučenec. Podotýkame však, že konečné schválenie finančných prostriedkov je podmienené schválením v Mestskom zastupiteľstve.
S pozdravom

Mesto Lučenec
25. november 2020

Rastislav

Chcem podotknúť aj to, že ročne dvakrát voláme vodárenskú spoločnosť na prečistenie kanalizácie, čo je zasypaná štrkom. To sa musíme stať poslancami, aby sme mali aj my konečne asfalt? Zabudnutá ulica v strede mesta. Gyurkovits sa musí v hrobe otáčať.
26. november 2020

Stano

Celá lokalita je značne zanedbaná a dlhodobo nedoriešená. Celé územie od Tuhárskeho potoka, prechádzajúc Husovou ulicou (tu hlavne chýba poriadny chodník) až ku novým bytovkám pod cintorínom (neudržiavané pozemky...), ale aj smerom pod chirurgickým pavilónom... Aktivity mladých šikovných architektov sa rozbehli, ale s pasivitou súkromného vlastnika rozsiahlych pozemkov asi nezmôžu nič. Mesto by nemalo čakať kým sa raz rozhýbe a malo by tu zabezpečiť vybudovanie riadnej komunikácie s osvetlením a chodníkom.
30. november 2020

Miso

Chcem dať do povedomia veľmi zlý stav cesty (ulica Gyurkovitsa + Malá). Daná cesta je v dezolátnom stave a vyžaduje si položenie asfaltového koberca.
Fakty
1. Na ceste sa nachádza množstvo jám
2. Na ceste sa nachádzajú ostré predmety ktoré zapríčiňujú defekt
3. Počas suchých dní sa z cesty práši prach, ktorý znečistuje okolie
4. Pošas mokrých dní je cesta komplet podmočená a rozbahnená a jej presušenie je zdĺhavé
5. Počas zimného obdobia je náročné udržiavať cestu v schodnom stave
6. Pravidelne dochádza k upchatiu kanalizácie
7. Dostať sa domov s kočíkom je z dôvodu jám a podmočenej cesty velmi náročné, rovnako tak aj rôzne športové aktivity
8. Na ulici chýba súvislé verejné osvetlenie
9. Na ulici nieje vybudovaný chodník

Dakujem.
30. november 2020

Miso

Pre porovnanie, na druhej strane Tuhárskeho potoka, sa nachádza ulica Olbrachtova kde bolo minulý rok vybudované súvislé verejné osvetlenie a tento rok bola vyasfaltovaná cesta, aj keď tam je zákaz vjazdu. Na ulici Olbrachtovej nieje ani jeden z týchto nedostatkov, a taktiež tam nieje ani 8 rodinných domov, obchod a pizzeria.

Ďakujem.

S pozdravom Mišo.
26. december 2020

Miso

Takto vyzera nasa cesta pocas mokrych dni.....
03. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mesto Lučenec, zabezpečuje každoročne na uvedenej miestnej komunikácii prašné vysprávky a tak tomu bolo aj v tomto období. V minulom roku sme zabezpečovali v meste Lučenec niekoľko rekonštrukcií miestnych komunikácií ako napr. (Ul. lúčna, Ul. olbrachtova, Ul. Jarková, Rúbanisko III/L2, Ul. Sládkoviča...) a v tomto roku je plánovaná rekonštrukcia ďalších. Hľadáme rôzne alternatívy financovania aby sme každoročne mohli zabezpečovať čo najviac rekonštrukcií. Vami uvedenú komunikáciu zaradíme do zoznamu komunikácií určených pre súvislú pokládku asfaltového krytu. Podotýkame však, že konečné schválenie finančných prostriedkov je podmienené schválením v mestskom zastupiteľstve.
S pozdravom

Mesto Lučenec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania