Ulica Vajanského-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Lučenec

Uzavretý
meno
Ján Michálik 10. septembra 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať že či by sa tu nedalo dať spomaľovač dôvod je že autá tu jazdia príliš rýchlo hlavne v noci napríklad mäsokombinátske dodávky v noci neverím že idú 50 a to tvory aj nadmerný hluk je tu aj prechod po pre chodcov a ráno aj poobede je niekedy problém dostať sa do školy a zo školy keď idem po dcéru

10. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za doručenie Vášho podnetu. Budeme sa ním v najbližšej dobe zaoberať a spätne Vás informovať prostredníctvom portálu.
S pozdravom

Mesto Lučenec
10. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet bol prejednaný na zasadnutí Komisie dopravy, ktorá po oboznámení sa s uvedeným zaujala nasledovné stanovisko:
Komisia dopravy po oboznámení sa s vyššie uvedenou žiadosťou zaujala nasledovné stanovisko.
Komisia dopravy odporúča predmetný podnet adresovať Okresnému dopravnému inšpektorátu v Lučenci, aby ako príslušný orgán zaujal stanovisko k umiestneniu spomaľovača.
Komisia dopravy ďalej odporúča, keďže sa v predmetnom úseku cesty už v minulom období realizovali osadenia a umiestnenia rôznych prvkov na zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky najmä chodcov napr. osadenie veľkoformátových dopravných značiek so symbolmi „Deti“ a „Najvyššia dovolená rýchlosť 40 km/hod“, resp. vyznačenie optických psychologických bŕzd, aby príslušný správca cesty zabezpečil vyznačenie jestv. dvoch priechodov pre chodcov na červenom podklade.

Na základe uvedeného, bude oddelenie dopravy a životného prostredia zabezpečovať ďalšie legislatívne kroky za účelom vybavenia žiadosti o ktorých Vás budeme následne informovať.

V závere však treba podotknúť, že cesta II/585 Ul. Vajanského je v majetku a správe Banskobystrickej regionálnej správy ciest.
S pozdravom

Mesto Lučenec
25. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe vyjadrenia Okresného dopravného inšpektorátu nemožno v zmysle platnej legislatívy umiestňovať na cesty I, II a III triedy spomaľovacie prahy.
Na základe uvedeného bolo dohodnuté, so správcom a vlastníkom cesty II/585 Ul. Vajanského / BBRSC a BBSK/ vyznačenie priechodov pre chodcov pod školou a nad školou na červenom poklade, uvedené bude realizované v jarných mesiacoch roku 2022 s prihliadnutím na poveternostné podmienky.
S pozdravom

Mesto Lučenec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania