Zámocká-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený

Dobrý deň prajem. Sledujem to už pár dní.. Po zámockom parku jazdí toto vozidlo veľmi nebezpečne rýchlo, pomedzi ľudí s deťmi. Rýchlosť vozidla si dovolím tvrdiť je niekedy aj 30km/h... Dnes tri krát opustilo reštauráciu a vrátilo sa späť v priebehu 2hodín, samozrejme rýchlou a niekedy aj arogantnou jazdou. Budeme čakať na nejakú tragédiu? Ďakujem za riešenie tejto situácie, ale aj ostatných vozidiel v parku PS: čo takto pri vstupe do parku osadiť výsuvný stĺp na čipové karty? Myslím si, že mesto ani MsP nemá prehľad, kto má povolenie vstupu do parku.. Tak by sa tam dostali iba tí s povolením.

20. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na prejednanie útvaru výstavby a životného prostredia a útvaru strategického rozvoja. V minulosti sa uvažovalo nad možnosťou umiestnenia výsuvného stĺpu a vstupu na čip, avšak toto prevedenie je vysoko finančne náročné. V súčasnosti je vjazd do Zámockého parku výhradne s povolením Mestského úradu, ktorý riadne vedie evidenciu. Podnet sme postúpili aj Mestskej polícii, aby sa vyjadrili ku kontrole vozidiel v parku.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Útvar strategického rozvoja, MsP Malacky

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
26. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská polícia Malacky denne kontroluje vjazd do Zámockého parku. Motorové vozidlo na fotografii má vjazd povolený. S majiteľom reštaurácie bol vykonaný pohovor s upozornením na rýchlu jazdu. Prisľúbil, že vykoná rozhovor s vodičmi so zameraním na dodržiavanie rýchlostného limitu. Bohužiaľ, mestskej polícii bola zákonom odobratá možnosť kontroly dodržiavania rýchlosti motorových vozidiel. Uvedené má v kompetencii Policajný zbor SR.

Vladislav Kunák
MsP MsÚ MA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.