1. mája-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Monika Ježková 02. novembra 2020

Dobrý deň prajem,

kedy sa prosím začne posledné tohtoročné kosenie trávy? Tráva je už je veľmi prerastená a burina v niektorých miestach dosahuje dĺžku po kolená.

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

04. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho útvaru výstavby a životného prostredia. Na mieste bola správou zelene vykonaná obhliadka. Nakoľko posledná kosba trávy už prebehla a v aktuálnom období sa nevykonáva kompletná kosba všetkých zelených plôch v meste Malacky, budú vyhodnotené najkritickejšie lokality v ktorých sa uskutoční čiastková kosba.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia-správa zelene
Kedy? November 2020

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
04. november 2020

Monika Ježková

Dobré ránko prajem,

ďakujem za odpoveď. Pri úrade zo zadnej strany, celé Malé námestie, 1.mája, záhorácka všade je tá tráva vysoká s vysokými burinami, neviem si predstaviť že na ňu napadne čo chvíľa sneh.

Počasie bolo veľmi teplé a daždivých dní veľa tak tráva vyrástla rýchlejšie. Pamätám si rok čo rok že Tekos hrabe lístie ručne a potom sa ešte kosilo a zvyšné lístie zobrala kosačka s trávou.
06. november 2020

Monika Ježková

Dobré ráno,

dnes skoro ráno som si prešla s havkáčom Malé námestie, 1.mája, Pribinovu, časť Záhoráckej, malý parčík pri špeciálnej škole.

Zima už klope na dvere ale môže byť i teplá.

Chcela by som mesto veľmi veľmi pekne poprosiť či by bolo možné vykonať ešte jednu kosbu kosačkou spojenú so zberom listov na týchto uliciach.

Veľmi pekne Vám ďakujem a prajem krásny deň.
13. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ako Vás pán Gelinger informoval, kosby v tomto roku už boli ukončené. Počet kosieb na celý rok je presne daný, s čí priamo súvisí rozpočet. V tomto roku bolo kosieb viac ako bolo naplánované, a to vzhľadom na počasie ako ste vyššie uviedla. Kosačkou, resp. traktorom sa listy zberajú na väčších plochách. Pracovníci Tekosu listy hrabú a zberajú ručne.

Bačová, ÚVaŽP
13. november 2020

Monika Ježková

Výňatok z článku:
Posledné kosenie
Trávnik udržiavame v kondícii počas sezóny pravidelným kosením, ktoré podporuje, okrem iného, aj odnožovanie tráv, a tým hustnutie trávnika. Pred koncom vegetačného obdobia treba porast pokosiť nakrátko tak, že krátku pokosenú trávu, ktorú sme počas leta mohli ponechať v trávniku, už nenechávame na ploche, ale odstránime, najlepšie do kompostu. Kosíme naposledy koncom októbra, aby bol trávnik pred zimou pokosený a nízky. Ak pretrváva priaznivé jesenné obdobie, alebo v našich najteplejších oblastiach, môžeme ešte naposledy pokosiť aj začiatkom novembra, prípadne do jeho polovice, podľa aktuálneho počasia. Ide o to, aby vrstva snehu v zime, ktorá bude na trávniku zotrvávať, nezaťažovala vysokú trávu, ktorú by určite poškodila jednak tlakom, ale i nedostatkom vzduchu.

Na Malom námestí/ 1.mája nám záleží na svojom okolí, pravidelne tu zbierame smeti v celom okolí, okolo lavičiek sa vyhrabávajú špaky, v zimnom období prikrmujeme vtáctvo, upravujeme predzáhradky čo podporuje včely a hmyz, vážime si každý nový vysadený stromček.

Máme radi a vážime si keď je okolie v ktorom sa hráme s deťmi , chodíme venčiť psíkov upravené. O pár dní tu máme sneh, a ani jednu zimu sme tu nemali takto prerastené, burina, vysoká žihlava i samotná tráva.

Ide mi predovšetkým o tieto 2 ulice kde sa zdržujeme a vonku trávime veľa času. Rozpis je rozpis ale zase ja verím že sa vie nájsť aj kompromis.

Ďakujem a prajem pekný deň.
16. november 2020

Monika Ježková

16.11.2020
18. november 2020

Monika Ježková

16.11.2020
18. november 2020

Monika Ježková

16.11.2020
19. december 2020

Monika Ježková

Prosím administrátora o označenie podnetu za - uzavretý.

Ďakujem.
30. december 2020

Monika Ježková

Prosím administrátora o označenie podnetu za - uzavretý.

Ďakujem.
22. apríl 2022

Monika Ježková

Dobrý deň,

kedy sa prosím začne tento rok s kosbou trávy na Malom námestí, 1.Mája?

Ďakujem
26. apríl 2022

Monika Ježková

Včera sa začalo s kosbou a dnes sa pokračuje.

Ďakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania