Hlboká-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Ľudovít PÉTER 19. augusta 2021

Dobry den, poprosim o zabezpecenie uvedenia poskodenej vozovky na Hlbokej ulici /na spojnici s ulicou Pisniky/ do povodneho/bezpecneho stavu. Pred niekolkymi tyzdnami boli na Hlbokej ulici vykonavane upravy v suvislosti s instalaciou noveho vodovodneho ventilu. Do dnesnej doby tato oprava nebola ukoncena, pricom predmetny otvor predstavuje nebezpecenstvo, najma pre cyklistov. Dakujem a prajem pekny den.

20. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Zhotoviteľ prác bude vyzvaný na uvedenie komunikácie do pôvodného stavu v čo najkratšom možnom čase.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? August/September 2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
29. september 2021

Ľudovít PÉTER

Dobry den, rad by som sa samospravy mesta Malacky opytal, kolko este casu potrebuje na vyriesenie predmetneho podnetu, resp. co myslene pod vyrazom "v najkratsom moznom case". Diera v komunikacii je priamom vztahu s deficitom mestskeho rozpoctu a vplyvom nepraznieho pocasia sa same nezaceli, ale bude sa zvacsovat. Je samosprava, ako spravca komunikacie, vedoma skutocnosti, ze v pripade urazu bude za nasledky niest aj prislusnu trestnopravnu zodpovednost? Dakujem.
30. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Péter,
Ako som už vyššie v komentári uviedol, mesto Malacky vyzvalo zhotoviteľa prác na uvedenie vozovky do pôvodného stavu. Nakoľko poškodenie vozovky vzniklo z dôvodu poruchy a následnej výmeny hlavného uzáveru vody, za riešenie podnetu je ďalej zodpovedná Bratislavská vodárenská spoločnosť.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, BVS
Kedy? Október 2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
30. september 2021

Ľudovít PÉTER

Dobry den,
Rad by som uviedol niekolko skutocnosti na pravu mieru. Poskodenie vozovky vzniklo v dosledku neodborneho polozenia asfaltoveho povrchu pri rekonstrukcii Hlbokej ulice, dosledkom coho doslo prekrytiu hlavneho uzaveru vody asfaltom. Pri poruchach na vodovodnom potrubi na uliciach Pisniky a Hlboka tak musela BVS odpajat cele vetvy, vratane tych, ktore boli v poriadku. To zapricinovalo aj niekolko hodinove vypadky dodavok vody aj pre havariou nezasiahnutu komunitu. Tato skutocnost vam musela byt znama, tak nezavadzajte verejnost. Vasa odpoved mi pripada alibisticka a neprofesionalna. Prekazka vo vozovke predstavuje nebezpecenstvo pre ucastnikov cestnej premavky. Verim, ze ako spravca komunikacie, najdete velmi rychlo pragmaticke riesenie tejto situacie - bez toho, aby sa zbytocne zatazovala miestna komunita, ci vznikal priestor na negativnu medializaciu uz tak traumatizovanej miestnej samospravy, resp.niektorych jej prestavitelov. Dakujem za pochopenie.
08. október 2021

Ľudovít PÉTER

Dnes 07.10. 2021 som zaregistroval, ze poskodena vozovka na Hlbokej ulici bola opravena. Srdecna vdaka kazdemu, kto sa na tom podielal. Prajem prijemny den.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania