Pezinská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení

Dobrý deň, chcem sa spýtať, kedy je plánované rokovanie mestkého zastupiteľstva o prevzatí vonkajších pozemkov bytového sídliska Bažantnica v meste Malacky od developera do vlastníctva mesta?
Poprípade informáciu prečo sa tak ešte neudialo?
Ďakujem vopred.
S pozdravom jeden s vlastníkov jedného z bytov
Štefan

24. október 2021

Občan

Ale toto nie je automaticky, že to musí mesto prevziať. Developer musí splniť určité podmienky, zákonné náležitosti, normy....
25. október 2021

Štefan Mokroluský

Ja netvrdim ze to ma byt automaticky. Prave preto sa pytam kedy, popripade aky je tam problem. Bohuzial developer s nami vlastnikmi nekomunikuje a momentalne vobec nevieme na com sme a co bude s vonkajsimi priestormi do buducna. Travnate plochy su zarastene a nikto sa o to nestara. Preto som chcel vediet aj stanovisko mesta. Vlastnici nie su vobec informovany.
29. október 2021

Martin

Pozvánky a materiály na zasadnutie MsZ:

https://www.malacky.sk/index.php?page=mesto&menuid=248

Zasadnutia mestského zastupiteľstva sa konajú v budove Mestského úradu v Malackách, Bernolákova č. 5188/1A, na piatom poschodí č. 509.
05. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V prvom rade sa ospravedlňujem, ale z technických príčin som na Váš podnet nemohol reagovať skôr.
O predmetnom probléme sa budem informovať a o zistených skutočnostiach Vás kontaktujem prostredníctvom portálu OPS.
Ďakujem.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Útvar strategického rozvoja
Kedy? November 2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
05. november 2021

Martin

Štefan Mokroluský
Informácie by pravdepodobne mohli byť poskytnuté aj na žiadosť o poskytnutie informácie podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám.
05. november 2021

Martin

Prosím o zmenu stavu riešenia podnetu.

05. november 2021 - Stav riešenia podnetu - Neriešený
Odpoveď samosprávy - Kedy? November 2021
09. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Martin,
Môžem vedieť dôvod, prečo žiadate zmenu statusu podnetu na "neriešený"?
Ďakujem.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? November 2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
09. november 2021

Martin

Matúš Gelinger
Žiadal som zmenu statusu podnetu na "neriešený"?

Podľa obrázku v komentári z 05. novembera 2021 už bol status podnetu "neriešený", aj keď v ten deň samospráva odpovedala, že bude informovať a o zistených skutočnostiach kontaktuje prostredníctvom portálu OPS, Kedy? November 2021.

Pravdepodobne stav "neriešený" nastáva automaticky, ak do 14 dní nevloží samospráva odpoveď k podnetu. Status je aktuálne opäť na "v riešení".
10. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

áno, status podnetu na "neriešený" sa automaticky zmení vo všetkých prípadoch, keď samospráva alebo iná zodpovedná inštitúcia nezareaguje do 14 dní od zaslania výzvy. Avšak opätovná zmena statusu na "v riešení" musí prebehnúť manuálne. V tomto prípade ma p. Martin predbehol a poprosil o zmenu statusu skôr, ako som ho stihla sama zmeniť.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. máj 2022

Štefan Mokroluský

Dobrý deň pán Gelinger, chcem sa opýtať, či už ste zistili nejaké informácie. Predsa len ubehol už dlhý čas od vtedy. V období januára 2022 sa dokonca stretli zástupcovia Bytového domu Bažantnica s pánom primátorom osobne. Ja som jeden z nich no bohužiaľ nemohol som sa vtedy zúčastniť z dôvodu PN. No boli mi odprezentované všetky informácie a fakty. Každopádne pán primátor vtedy prisľúbil pomoc a poskytol kontakt. No zatiaľ sme ešte nič nedostali. Písala mu jedna pani zástupkyňa a aj ja osobne, či sa niečo pohlo. Žiaľ zatiaľ nemáme žiadne informácie. Pán primátor prisľúbil že urobí všetko čo je v jeho silách aby táto časť prešla pod správu/vlastníctvo mesta pokiaľ možno ešte v tomto volebnom období. Pokiaľ viem tak developer má takisto záujem o symbolický predaj tejto časti mestu. Dokonca ponúkol mestu jedno parkovacie miesto za symbolickú cenu, alebo asi aj zdarma, aby získalo mesto doživotné právo na prejazd k Bažantnici, kde videl vlastne pán primátor taký hlavný problém. Takouto formou si myslím by sa ten problém odstránil. Dosť nám na tom záleží, pretože developer, ktorý to ešte stále vlastní nemá kapacity na údržbu (kosenie trávnatých plôch, odhŕňanie snehu v zimnom období a pod.) a už vôbec nie my vlastníci bytov. Ja osobne robím čo môžem, kosím detské ihrisko vlastnou malou kosačkou, ktorá vôbec nie je určená na takú veľkú plochu a to na svoje náklady. Zbieram odpadky, cigaretové ohorky, ktoré nafúkal vietor atď. Vizerá to tak že túto sezónu to bude zase takto. Už to takto trvá dva roky. Chcel by som vás veľmi pekne poprosiť aspoň touto formou, či by ste nám nemohol niečo zistiť. Či už prebehlo nejaké rokovanie s developerom. A ak áno kde je problém atď. Žiaľ máme veľmi slabé informácie z oboch strán, dozvedám sa iba nejaké útržky z počutia a tým pádom sa my vlastníci stávame akýmisi rukojemníkmi celej tejto situácie. Pri kúpe našich nehnuteľností nám bolo prisľúbené od developera postupné prevzatie vonkajších priestorov do správy, alebo vlastníctva pod mesto. Ako tu v tejto diskusii uviedol jeden pán, že mesto nie je povinné to prebrať. To chápem, ale na druhej strane developer keď žiada mesto o stavebná povolenie predstavuje kompletný projekt zo všetkými informácii a mesto to povolenie podpísalo. Ja si myslím že je logické že s tým mestké zastupiteľstvo respektíve mesto nejako muselo počítať, že skôr či neskôr také sídlisko bude treba prebrať. Nikto iný nemá také kapacity na údržbu takého sídliska. Plne chápeme vyťaženosť mestkého zastupiteľstva a aj samotného pána primátora, no bolo by super ak by sme obdržali aspoň nejaké informácie. Ak by som mohol byť nejako nápomocný v tejto záležitosti rád pomôžem pokiaľ to bude v mojich silách. Poprípade ak sa pán primátor, alebo niekto poverený z mestkého zastupiteľstva potrebuje aj znova osobne stretnúť s nami zástupcami BDB, alebo zástupcami developera, kľudne ma kontaktujte, pokúsim sa to zariadiť. Ďakujem vopred S pozdravom Štefan Mokroluský
05. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania