Na píle-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení
meno
Lucia 13. augusta 2023

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či nebolo lepšieho miesta na umiestnenie materiálu na stavbu mestskej športovej haly. Materiál je zložený priamo na chodníku, pritom na stavenisku je miesta viac než dosť. Dnes som s kočíkom musela ísť po ceste…ďakujem.

21. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Preveríme možnosti riešenia.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? August 2023

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
01. september 2023

Lucia

Dobrý deň, chcem sa spýtať, v ako štádiu riešenia je môj podnet zo dňa 13.8.2023. Dnes je 1.9.2023 a situácia je nezmená, resp. na chodníku pribudol další materiál a aj stavebné stroje stoja častokrát bez označenia na ceste. Má stavebná firma povolenie užívania a zabratia verejného priestranstva? Ďakujem
02. september 2023

Martin Grujbár

Stále bariéra na chodníku. Chodci musia chodiť po ceste ! Prečo nie je stavebný materiál umiestnený v areály stavby !?
02. september 2023

Martin Grujbár

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
03. september 2023

Simon

Dobrý deň, žiadam mesto o vyjadrenie. Aký je problém s riešením tohto podnetu? Útvar výstavby a životného prostredia mal na riešenie 3 týždne a zatiaľ bez akejkoľvek reakcie. Viete podnet preposlal na nadradené pracovisko?
Ďakujem
03. september 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebník bol vyzvaný na odstránenie stavebného materiálu.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Útvar strategického rozvoja, Sytiq
Kedy? September 2023

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
06. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Prikladáme odpoveď stavebníka: ,,Predmetný materiál sa na chodník pokladá pred jeho montážou na priľahlú stenu objektu. Keďže, zhotovovaný objekt je v tesnej blízkosti komunikácie pre peších, nie je možné zabezpečiť jeho realizáciu bez dočasných obmedzení užívania priľahlých komunikácií."
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Útvar strategického rozvoja
Kedy? September 2023

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
06. september 2023

Martin Grujbár

Ten materiál tam nie je deň dva ! Je tam dlhodobo uložený - už ho tráva obrastá ! V uvedených dňoch sa ani nič nemontovalo !
06. september 2023

Lucia

Dobrý deň, prepáčte, ale odpoveď stavebníka je dosť zavádzajúca. Predmetný materiál bol položený na chodníku niekoľko dní až týždňov pred tým, než s ním začali pracovať. Nie je to tak, že dnes položíme materiál na chodník a zajtra s ním pracujeme, ten materiál tam leží oveľa dlhšie…ale ok, rozumiem, že keď sa niečo buduje, vznikajú aj isté obmedzenia, to je v poriadku, ale v takom prípade by chodník, ktorý sa stal staveniskom mal byť riadne uzavretý a označený. Taktiež by mala byť označená “obchádzka”, “trasa”, ktorú majú chodci namiesto chodníka využiť. Chodím tadiaľ každý deň a bežne sa stáva, že na chodníku je materiál, v jednom jazdnom pruhu stojí stavebná technika a chodci, cyklisti, rodičia s kočíkmi sú nútení ísť po ceste v druhom jazdnom pruhu a keď ide auto, či už na parkovisko alebo z parkoviska, vzniká celkom “zaujímavá” a nebezpečná situácia. Nehovoriac o tom, že žeriav dvíha ťažký materiál do istej výšky a v bezprostrednej blízkosti sa pohybujú chodci, cyklisti,…stále ste mi však neodpovedali na otázku, či má stavebník povolenie užívania a zabratia verejného priestranstva.Ďakujem
06. september 2023

Lucia

…nedá mi ešte nereagovať na to, že uvádzate, že stavebník bol vyzvaný na odstránenie stavebného materiálu z chodníka a následne preposielate vyjadrenie stavebníka, že dané obmedzenia sú nutné. Z toho mi vychádza len to, že stavebník povolenie na užívanie a zabratie verejného priestranstva nemá, lebo keby mal, tak hádam o tom mesto vie a nebude vyzývať stavebníka na odstránenie materiálu…obávam sa, že podnet bude označený ako vyriešený, až keď sa práce ukončia a chodník bude opäť voľný a to, že niekoľko týždňov bola situácia neriešená pôjde do stratena a ešte aj štatistika vyriešených podnetov na “Odkaz pre starostu” bude dobrá.
07. september 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. september 2023

Martina

Na píle-chodník-bariéra na chodníku

Dobrý deň, prosím Vas dokedy mame byt obmedzovani stavbami v meste? Vdaka za to ze sa buduje ale preco nie tak aby sme ako chodci neboli po celych Malackach obmedzovani az tak ze musime chodit po ceste? Ved okolo ma.stavebnik plno miesta tak preco to umiestnili na chodnik?
08. september 2023

Simon

Dobrý deň, ako vidíte na fotografiách, materiál sa vôbec nespotrebováva a je stále na rovnakom mieste bez akéhokoľvek pohybu už od 2.9.. Prečo ma dodávateľ dlhodobo materiál zložený na chodníku, keď tvrdí, že je tam umiestnený pred samotnou montážou? Prosím mesto o upozornenie a následnú kontrolu, či bol materiál naozaj odstránený.
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania