Námestie SNP-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený

Dobrý deň prajem.
Žiadam pána primátora aby si pozrel chodník pri ZŠ Dérerka z parkoviska na zastávku a na prechod, ako si tam vodiči skracujú cestu z parkoviska na hlavnú a opačne, a taktiež ako využívajú daný chodník ako parkovacie státie.
Budeme čakať na nešťastie, kedy vozidlo z parkoviska zrazí ľudí na chodníku alebo prechode?
Žiadam o osadenie stĺpikov z oboch strán chodníka tak, aby sa zamedzilo prejazdu a parkovaniu vozidiel...
Prosím úradníkov aby sa zdržali odpovede, že máme volať MsP... Tá má bohužiaľ na začiatku a konci vyučovania službu na prechodich6, kde dáva pozor aj na vaše deti.
Ale vodiči skracujúci si takto cestu môže zraniť iné deti.
Ďakujem

19. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Preveríme možnosti riešenia.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Útvar strategického rozvoja
Kedy? 2023/2024

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
21. december 2023

Lucia

Dobrý deň, podobný problém pozorujem vo viacerých častiach mesta. Vidieť to je najmä teraz, počas zimného obdobia, keď je sneh, príp. blato, keď sa sneh topí alebo viac prší. Úplnou náhodou som prechádzala pomedzi bytovky na Partizánskej a zostala som zhrozená z toho, ako to tam je rozjazdené autami. Vodiči si jednak skracujú cestu a jednak jazdia hlava nehlava pri hľadaní voľného parkovacieho miesta. Snáď by nejazdili po ceste, keď to môžu “strihnúť” cez trávu a chodník. Nie všade sa dajú osadiť stĺpiky, príp. nainštalovať kamery. Zarážajúce je, že to nerobia “cudzí”, ale ľudia, ktorí tam bývajú. Pokiaľ si ľudia nezačnú vážiť prostredie, v ktorom žijú, bude to tu vyzerať bohužiaľ takto, viď. foto.
… pri Lidli si vodiči skracujú cestu cez parkovisko, chodník popri skateparku, až na vami spomínanú cestu popri trati🤷🏼‍♀️
22. december 2023

Lucia

Partizánska
22. december 2023

Lucia

Partizánska
22. december 2023

Lucia

Partizánska
23. december 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prosíme, vytvorte na tento problém samostatný podnet. Podľa podmienok OPS môže podnet obsahovať len jeden problém, inak nie je možné sledovať stav riešenia jednotlivých problémov.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. január 2024

Martin Damašek

K Partizánskej:

Vodiči to tam takto vyjazdili počas toho ako im bol pri rekonštrukcii Partizáskej ulice úplne zamedzený prístup k svojim nehnuteľnostiam. Bežne sa pri rekonštrukcii cesty nechávali vjazdy k domom, tu sa však inak nedalo dostať, asi sú títo občania menejcenní.

Táto "skratka" je v súčasnej dobe nevyužívaná a vlastníci bytov sa chystajú na jar vykonať na vlastné náklady revitalizáciu porastu, hoci k jeho poškodeniu boli donútení aroganciou niekoho pri oprave cesty.
05. január 2024

Lucia

Dobrý deň pán Damašek, ďakujem za vysvetlenie. Ľudsky to absolútne chápem, aj my sme mali istý čas kvôli rekonštrukcii cesty, chodníka a kvôli budovaniu novej cyklotrasy, problém dostať sa k nášmu bytovému domu. Nie raz sme parkovali ďalej od bytu. Niekedy aj “ pre istotu”, lebo sme nevedeli, kedy bude opäť obmedzený vjazd do našej ulice. Niekoľkokrát som na to upozorňovala aj tu na OPS, že mesto nekomunikuje, neinformuje,len sa vyhovára na dodávateľa, zhotoviteľa a neviem ešte na koho. Našťastie u nás nikdy nevznikla situácia, že by sme sa vyslovene niekoľko dní nevedeli dostať autom k/od bytu. Ak vo vašej lokalite táto situácia nastala, obrátili ste sa ako vlastníci dotknutých nehnuteľností na mesto?Podali ste sťažnosť? Žiadali ste mesto o riešenie?Aká bola ich odpoveď?Súhlasili s tým, že dočasne budú obyvatelia používať túto “skratku”? Úprimne som veľmi zvedavá na jar a isto si dám tú námahu, aby som sa tam išla pozrieť, ako to obyvatelia zrevitalizovali…ďakujem.
22. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na mieste boli osadené stĺpiky. Podnet je vyriešený.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Tekos Malacky
Kedy? Január 2024

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
25. január 2024

Martin Grujbár

Osadené stĺpiky
25. január 2024

Martin Grujbár

Osadene stĺpiky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania