Parkovanie na Jesenského

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Palo 02. februára 2016

Na ulici Jesenského sú dlhodobo odparkované min. dve autá, jedno na foto, druhé oproti odbočke na Záhradnú a komplikujú dopravu a údržbu cesty.
Všeobecne sa nerieši chaotické parkovanie na uliciach pri rodinných domoch, kde je možnosť parkovať vo vlastnom dvore.
Vzniká tým veľa kolíznych situácií.

04. február 2016

Marek

Môžem len potvrdiť, tie autá na križovatke Záhradná tam stoja celoročne a križovatka nie je tvaru T ale Y. A v tej je státie zo zákona zakázané. nechápem prečo neparkujú na verejnom parkovisku pre kúpalisko, majú hneď cez cestu. Iný také možnosti nemajú. Je to len pohodlnosť a arogancia.
05. február 2016

Adam

Auto na fotografii (na Jesenského, už v slepej ulici) je pravdepodobne nepojazdne a už asi tri mesiace blokuje jazdný pruh - bez pohnutia. A v časti od kúpaliska po spomalovac (tiež jesenského) by som navrhoval predĺžiť zákaz zastavenia, pretože kvôli pracujúcim autám je to dlhodobo cesta s jedným jazdným pruhom, aj keď majú všetci možnosť parkovať vo dvore.
05. február 2016

Adam

*kvôli parkujucim autám...
05. február 2016

Mesto s dobrou adresou?

suhlasim s tym, co sa tu v diskusii popisalo. Pridavam pravidla CP, co pise zakon o zastaveni a stati:
http://www.aaautoskola.sk/html/a019.php

Tragedia je, ze mesto vyznacuje parkovacie miesta v rozpore so zakonom (nedodrzi šm pre kazdy smer jazdy). Co horsie, uz ked sa rozhodne taketo parkovenie vytvorit, tak zo zakona by mala byt vyznacena prekazka na ceste, zuzena vozovka (plus sposob riadenia dopravy), alebo sa ma zriadit jednosmerka.
V MA tieto znacenia chybaju, plati pravidlo rychlejsieho, silnejsieho, drzejsieho a stava sa ze auta blokuju krizovatku (kvôli nutenemu zastaveniu v krizovatke, na prechode).
Dôsledkom takto rieseneho parkovania a porusovania zakona o CP je, ze sa vodici naucili uplatnovat rychlost, drzost, bezohladnost. Spravca komunikacie svoju toleranciou vychovava vodicov k tomu, ze taketo spravanie je v MA normalne. A preto, takto "NORMALNE" to aj v MA vyzera.
Mesto nie pre ludi, ale pre auta. Dieta uz ani 400m nemoze ist bezpecne do skoly, treba ho odviezt (samozrejme autom, parkovat na chodniku, v krizovatke). Len tak dalej. Naozaj, pekne mesto!
10. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Mestská polícia vykonala na ul. Jesenského šetrenie, počas ktorého vyzvala majiteľov vozidiel, ktoré parkovali v rozpore so zákonom, aby s vozidlami parkovali na svojich pozemkoch, parkoviskách, prípadne na miestach, kde zákon umožňuje parkovať. Mestská polícia bude i naďalej v tejto lokalite vykonávať kontroly.
Vzhľadom k tomu, že zverejnené fotografie nemôžu byť použité ako dôkaz v priestupkovom konaní, tak Vás žiadame, aby ste v prípade zistenia porušovania predpisov vec bezodkladne oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 159.
Ďakujeme

Tomáš Chmela
Vedúci oddelenia výkonu služby a objasňovania priestupkov
Mestská polícia Malacky
10. február 2016

Marek

neviem či sa to dá považovať za vyriešený podnet keď Felicia teraz stojí na mestskej zeleni (mňa za toto min. rok pokutovala MP) ale aspoň nestojí na ceste ani na chodníku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.