Chýbajúce zvislé dopravné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Karol 04. februára 2016

Chýbajúce zvislé dopravné značenie

Na nižšie uvedených uliciach chýba už roky (cca 30 rokov s výnimkou nových ulíc, kde je to 2-3 roky) zvislé dopravné značenie (značky) a zrkadlá! Nie sú tu teda osadené žiadne značky, ktoré by usmerňovali dopravu v danej lokalite.
Jazdí sa tu len na základe pravidla pravej ruky, ktoré nie každý šofér pozná alebo rešpektuje. Jazdí sa tu skôr zo zvyku a z pozície sily! Súčasná situácia, bez osadených dopravných značiek komplikuje dopravu. Prejazd týmito ulicami nie je úplne bezpečný a doprava sa tým spomaľuje.
Preto prosím o prešetrenie a osadenie správnych dopravných značiek.
Chýbajúce zvislé dopravné značenia na uliciach:
Jana Kalinčiaka, Sama Chalupku, Robotnícka, Budovateľská, Príjazdná, Vlastenecká, Rastislavova, Mojmírova, Svätoplukova, Jana Hollého.

16. február 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Prednosť jazdy v týchto križovatkách je určená pravidlom pravej ruky, ktoré je na križovatkách bez určenia prednosti v jazde platné a postačujúce. Napriek tomu bude Váš podnet prerokovaný na dopravnej komisii s ORPZ Malacky, o ich stanovisku Vás budeme informovať.

Milan Ondrovič, ÚSR MsÚ
19. február 2016

Odpoveď samosprávy

Na uliciach Kalinčiaka, Chalúpku mesto nemôže osadiť dopravné značky pretože komunikácie neboli prevedené mestu Malacky do správy. Vo zvyšnej časti sa vec bude konzultuje v dopravnej komisii.

Milan Ondrovič, zástupca primátora
24. február 2016

Mesto s dobrou adresou?

Pravidlo pravej ruky. Rovnaké pravidlá platia aj na parkoviskách pred nákupnými centrami. Ibaže, Malačania toto pravidlo cestnej premávky IGNORUJÚ. V Malackách platí PRAVIDLO PRIAMEHO SMERU JAZDY. Ale musím upozorniť, že pri jazde v priamom smere treba byť obozretný, pretože na ZÁHORÍ sa aplikuje aj pravidlo - CÚVANIE Z VEDLAJŠEJ CESTY NA HLAVNÚ :) :) No a občas platí pravidlo RÝCHLEJŠIEHO alebo SILNEJŠIEHO (pri roznáške pizze alebo pri väčších autách).
To Vás v autoškole nenaučia, to Vás naučí život (... alebo Malačania).
Aký ľudia, také mesto. A čia je to vizitka? Naša, naša :)
26. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol prerokovaný s dopravným inžinierom Okresného dopravného inšpektorátu, ktorého stanovisko je negatívne k osádzaniu dopravných značiek na usmernenie dopravy. Predmetná lokalita je dopravne a rýchlostne menej zaťažovaná a pravidlo pravej ruky je v plnej miere vyhovujúce, "preznačkovanie" lokality by situáciu zhoršilo.

M. Gašpar, ÚSR
26. február 2016

Karol

Prepacte pan Gaspar, ale pri veskerej ucte, but zamestnanci ODI, ktori riesili tuto situaciu nie su Malacania alebo nemaju ani minimalnu znalost o doprave v danej lokalite! Lebo inak by taku hlupu odpoved ani uviest nemohli!
Dana lokalita je kazdym rokom cim dalej tym viac zatazovana v dosledku pribudajucich novych ulic a tym aj zvysujuceho sa poctu obyvatelov a aut.
Jazdi sa tu predovsetkym zo zvyku a z pozicie sily! Osadenie znaciek by situaciu vobec nezhorsilo! Zlepsilo by predovsetkym bezpectnost! Spomalit dopravu, ktora je tu usmernena 30km/h sa uz asi prilis aj tak neda!
Ak sa nepletiem tak tato lokalita je jedina v Malackach bez zvisleho dopravneho znacenia!
Preco potom taka lokalita s ulicami ako: Kalista Orgona, Alojza Veseleho, Kukoreliho, Vladimira Clementisa, Jozefa Murgasa, ..., ktora je velmi malo zatazovana, ma dopravne znacenie osadene???
Prepacte ale toto nie je pre mna riesenie. Su aj ine moznosti ako kompetentnych zaviazat, aby tuto situaciu riesili.
29. máj 2017

Kamil

Podľa môjho úsudku stále nevyriešený problém! Iné lokality v meste s usmernenou dopravou na 30km/h máju aj zvisle dopravne značenie. Táto lokalita stále nie! Každým dňom je to tu horšie! PROSÍM o riešenie a osadenie zvislého dopravného značenia aspoň na uliciach, ktoré nie sú súkromné:
Robotnícka, Budovateľská, Príjazdná, Vlastenecká, Rastislavova, Mojmírova, Svätoplukova, Jana Hollého.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania