"zvláštne" vytvorené parkovacie miesto, chýbajuce dopr. značenia

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Mesto s dobrou adresou? 05. februára 2016

Vozidlá vchádzajúce do križovatky z hlavnej cesty (BILLA, centrum), vchádzajú na zúženú vedľajšiu cestu. Nevadí, že v tejto situácii auto na vedľajšej ceste odstaví vozidlo prichádzajúce z hlavnej cesty a takto blokuje prejazdnosť križovatke?
---
http://www.aaautoskola.sk/html/a019.php
Ak už správca komunikácie zriaďuje takéto miesta, nechýba tam nejaké zvislé dopravné značenie?
1 zúžená vozovka
2. spôsob riadenia dopravy na takomto zúženom úseku
- možno by stačilo ubrať jedno, dve parkovacie miesto (aby vozidla nemuseli stať/blokovať križovatku)
- možno by stačilo ulicu Malé nám. zjednosmerniť
Kto takéto niečo v MA projektuje? Kto schvaľuje? Čo na to dopravný inžinier? Vynútene zastavenie v križovatke a jej blokovanie neprekáža?
Kto je kompetentný (zodpovedný)?

15. február 2016

miso

tak niekde dostane clovek pokutu za taketo parkovanie a niekde sa moze vsak vedenie mesta?takto by sa malo parkovat len ak je to jednosmerna ulica !!!!!
16. február 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Váš podnet bude prerokovaný na dopravnej komisii s ORPZ Malacky, o ich stanovisku Vás budeme informovať.

Milan Ondrovič, ÚSR MsÚ
23. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol predložený dopravnému inžinierovi z Okresného dopravného inšpektorátu a vyjadrenie prikladám do prílohy.

M. Gašpar, ÚSR
25. február 2016

Malacky, mesto s dobrou adresou?

Dobrý deň. Rozumiem odpovedi, že v konkrétnom prípade (pri ťažkej voľbe) Okresný dopravný inšpektorát v Malackách neuprednostnil bezpečnosť a plynulosť. Ďakujem za zdôvodnenie.
Je cieľom budovať nebezpečné a neprejazdné mesto vhodné pre statickú dopravu? Podľa pravidiel cestnej premávky sú nebezpečné miesta a prekážky v cestnej premávke označené (zúžená vozovka) a pre zabezpečenie plynulosti existuje spôsob riadenia premávky. V toto neexistuje "ťažká voľba", je to zákon.
http://www.malacky.sk/docs/novinky_files/koncepcia_parkovania.pdf
04. marec 2016

Karol

Opat, ale pri veskerej ucte vyjadrenia ODI su scestne a chore!!!
06. marec 2016

miso

uz sa tam na meste zobudte cakate na koliziu na tejto ulici ved auta ak chcu prejst musia ist az na chodnik!!!
10. marec 2016

Mesto s dobrou adresou?

chodnik: zamkova dlazba. Aby bola zamkova dlazba sposobila na parkovanie, prejazd vozidiel, musi mat dostatocne hrube vrstvy makadamu, aby sa zamkova dlazba neprepadavala.
realina v Malackach:
1. vybuduje sa chodnik (zammova dlazba). Samozrejkme, ustrei sa na podkladových vrstvách. Da sa iba vrstva postacujuca pre chodnik.
2. samosprava akceptuje prejazdy a parkovanie na chodníkoch. policia nevidi a neriesi parkovanie na chodníkoch. Dokazom su prepadnute chodniky zo zamkovej dlazby na tejto ulici, ale aj pred MCK, pri kaviarni Florian.
3. Dôsledok: NICENIE CHODNIKOV, kratka zivotnost chodnikov, draha "udrzba"! Dielo skazy dokonci dazdova voda, ktora sa sustreduje v priehlbinach. Koncentráciou dazdovej vody v jednom mieste sposobuje vymyvanie podkladovej vrstvy, dalsie prepadavaniie chodnikov. SUPER RIESENIE pre piesocnatu podu na Zahori. Dakujeme za nicenie chodnikov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania