Preplný kontajner

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Veronika 08. marca 2016

Prosím o vyriešenie preplneného kontajneru, z ktorého lietajú po okolí smeti a preloženie na iné miesto z dôvodu zápachu do okien rod. domov v jeho blízkosti. Ďakujem

08. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet, ktorým sa bude zaoberať spoločnosť Tekos, ktorá zabezpečuje vývoz komunálneho odpadu a úpravu stojísk pre smetné nádoby.

Milan Ondrovič, zástupca primátora
23. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kontajner bol medzitým už niekoľkokrát vynesený.

Mgr. Lukáš Kriško, TEKOS
30. marec 2016

Veronika

Kontajner

Dobrý deň. Opätovne Vás prosíme o vyriešenie problému s preplneným kontajnerom. Ten kontajner takto vyzerá každý týždeň od štvrtka až do pondelka, než ho prídu vyniesť. Nikto odpad okolo nevyzbiera do vyneseného kontajnera.Všetko lieta po okolí a zapácha do rod. domov v blízkosti. Prosíme o premiestnenie kontajnera, prípadne pridanie dalšej nádoby. Ďakujeme
31. marec 2016

Veronika

Preplnený kontajner

Dobrý deň.Zasielam vám opäť problém s preplneným kontajnerom.Áno,kontajner bol od vtedy niekoľko krát vynesený,ale takto vyzerá ten kontajner každý týždeň od štvrtka až do pondelka.Nonstop lieta smeti po okolí a zapácha do rod.domov v jeho blízkosti.Aj hlodavce ho navštevujú.Prosìme o premiestnenie kontajnera prípadne pridanie jednej nádoby na odpad.Ďakujeme
07. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
celý problém spočíva v tom, že počet kontajnerov prideľuje mesto na počet obyvateľov v bytovom objekte. Keďže tam býva množstvo ľudí, ktorý nemajú ešte nahlásený trvalý pobyt, mesto ich tým pádom neeviduje a preto nemajú dôvod navyšovať počet smetných nádob. Jedným z riešení je aj vybudovanie uzamykateľného stojiska, pričom kľúč by dostali len obyvatelia, ktorí majú na úrade nahlásený trvalý pobyt. Záležitosť je vo fáze riešenia so správcom bytovej jednotky. O ďalších krokoch Vás budeme informovať.

Mgr. Lukáš Kriško, TEKOS, spol. s r.o.
12. apríl 2016

Vlado

Dobrý den

Tento problém nás naozaj trápi každý týžden, možno už 2 roky.Snažíme sa ho riešiť na domových schodzach a niektorý obyvatelia bytového domu boli na meste tento problém hlásit aj osobne.Zarážajúce je, že aj keby boli na vývoz odpadu nahlásený všetci aj "dva krát", tak počet obyvatelov stále nebude splňat pridanie kontajneru a ani častejší vývoz.
Tak čomu pomôže uzamykatelné státie ?.Myslíte že potom to nikto nepoloží na zem ? Prečo mesto nerieši tých čo neplatia ? Prečo TEKOS nezoberie aj odpad na zemi ked vidia ,že kontajner je plný a neni to kam dať ? Prečo mám platit za vývoz odpadu ,ked tam týžden čo týžden ostáva ? Je to hanba mesta, hanba Tekosu aj hanba ludí čo tam bývajú !
12. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
správca bytového komplexu zaujal voči problému zodpovedné stanovisko a rozhodol sa postaviť kontajnerové stojisko kvôli neplatičom, ktorí sústavne vhadzujú odpadky do kontajnera, za ktorý mestu Malacky neplatia. Počet kontajnerov priraďuje mesto adekvátne k počtu nahlásených občanov-platičov, čím vznikali nahlásené podnety o preplnenosti kontajnerov. Sme radi, že sme pomohli vyriešiť tento problém, a preto ďakujeme za podnet.

Mgr. Lukáš Kriško, Tekos, spol. s r.o.
26. apríl 2016

Veronika

Preplnený kontajner

Prosime aj o premiestnenie kontajner.Strašne zapácha,aj ten bordel okolo,a navševujú ho hlodavce.Zatial sa nič nezmenilo.Ďakujeme
07. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v mesiaci máj sme prešetrili počet obyvateľov prihlásených k poplatku za odpad. Pri vývoze kontajnerov 2x týždenne je v zmysle určeného množstva na obyvateľa počet kontajnerov a vývozov dostatočný. V čase kontroly 31.5.2016 nebolo stojisko znečistené
odpadom. Správca objektu pripravuje uzatvorenie stojiska. Popisované znečistenie stojiska zrejme vzniklo vyhodením väčšieho množstva odpadu pri sťahovaní.



Ing. Jana Chválová ref. ÚV a ŽP

Mesto Malacky

Radlinského 2751/1

901 01 Malacky
06. november 2017

Veronika

Preplnený kontajner/pokračovanie/

Dobrý deň.Žiadame o premiestnenie/kvôli zápachu/ a oplotenie stojiska zberných nádob.Očividne to už viac ako rok nikto nerieši.Toto sú aktuálne fotografie zo dňa 4.11.2017.A smeti máme stále nielen pod oblokmi ale aj v okolí/samozrejme zápach/ kedže ludia čo tam hádžu smeti nevedia postláčat kartóny ani plastové flaše a už vôbec smeti.
08. február 2018

Odpoveď samosprávy

Podľa vyjadrenia útvaru výstavby a životného prostredia bol upravený harmonogram vývozu a lokalita je pravidelne kontrolovaná.

Gabriela Bedard
MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania