Svojvoľné vytváranie vyhradeného parkovania

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Anton 30. apríla 2016

1/ Pred vchodom č. 51 na ul. 1. mája naľavo sú vybudované parkovacie miesta. Odhadom 7-8 miest si domáce osoby svojvoľne označili, aby si tak zabezpečili parkovanie. Na miestach nie je žiadna vodorovná ani zvislá dopravná značka. Iba na pätníky si upevnili tabuľky s ešpézetkami. Upozorňujem, že tieto tabuľky sú viditeľné iba ak tak neparkuje vozidlo.
2/ Podobne pred vchodom č. 53, priestor pred garážami, je na druhom parkovacom mieste rovnako vyznačené vyhradené parkovacie miesto.
Domnievam sa, že tieto miesta nie sú oficiálne vyhradené, ale bránia použiť tieto miesta ostatným "menej šikovným", ktorí majú obavu z porušenia predpisov alebo možného konfliktu. Treba zabrániť takejto praxi, odstrániť označenia a postihnúť "privatizérov" za priestupok podľa cestného zákona č. 135/61 alebo VZN.

02. máj 2016

Boris Hrubý

Presne tak, Tiež som sa nestačil čudovať, keď tam začal byť problém s parkovaním, ako rýchlo sa "podnikavci" zase vynašli a každý si po svojom označil "svoje" miestečko.
04. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet, bol postúpený na právne oddelenie.

Milan Ondrovič, zástupca primátora
09. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vašim podnetom:
1., 2. - pozemky pod parkovacími miestami sú v súkromnom vlastníctve majiteľov bytov. Mesto vyzve majiteľov k ich riadnemu označeniu.
3. - jedná o dlhodobo odstavené motorové vozidlo bez platnej STK a EK, ktorého odstránenie rieši MsP Malacky.
4. - miesta, ktoré ste na mapke vyznačili ležia na trávnatej ploche. V prípade zistenia parkovania vozidiel, nahláste prosím podnet na tel. číslo Mestskej polície 159.

Ďakujeme za podnety.



Matej Farkaš, Mestský úrad Malacky
26. jún 2016

Tomáš

Dobry den, chcem reagovat na tento podnet. Parkovacie miesta ktore su oznacene na prislusnej fotke pod cislom: 1, sú v súkromnom vlastníctve majiteľov bytov ktory si za ne zaplatili a vecsina vlastnikov ma tieto parkovacie miesta ozncene len SPZ-tkou na obrubniku, ked nie inak zabezpecene. Samorzejme ze to nieje ziadne relevantne oznacenie. Doposial ma mesto nevyzvalo aby som si oznacil svoje parkovacie miesto zvislu, vodorovnu dopravnu znackou, a ked som sa o to pokusal sam, bolo mi povedane ze ziadost bude zamietnuta!!!? Mozte mi teraz povedat kde sa mozem domoct spavodlivosti, ked si chcem oznacit svoj sukromny pozemok za ktory platim dan? Či mam si svoj pozemok ochranit tak ako mi povedal pan z meskej policie? "ze si mam svoj sukromny pozemok oplotit"
Je to normalne? Dakujem za odpoved. Tomas.
01. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Tomáš,
keďže portál Odkaz pre starostu nám nenotifikuje pridané komentáre, odpovedáme až teraz.
Treba podať žiadosť na MsÚ o určenie dopravného značenia - Tabuľka P reservé s vašim EČV schválenú Okresným dopravným inšpektorátom v Malackách. Takáto žiadosť vám určite nebude zamietnutá, pretože sa jedná o pozemok v súkromnom vlastníctve. Minimálne jednému vlastníkovi už žiadosť bola schválená. Mesto vás na to vyzývať nebude, nakoľko je to vo vlastnom záujme majiteľa pozemku.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania