Tuje zasahujú do chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený

Na Ceste Mládeže v Malackách tuje zasahujú do chodníka tak, že zužujú jeho efektívnu šírku a chodci sú nútení vyhýbať sa. Bolo by vhodné urobiť tam "jarný" strih po celej dĺžke.

23. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Strihanie zelene popri chodníku bude vykonávať spoločnosť Tekos v rámci údržby zelene a komunikácií.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
24. máj 2016

M&M

Dobrý deň
Ked urobíte ten"jarny zostrih"tie tuje budú krásne vyzerat.Bude to sama halúz a nie zelen.To niektory doma nemaju take siroke chodniky a v meste su aj užšie chodníky a ludia sa vyhnú. To že sa človek bude sekundu vyhýbat inemu človeku zasa musi otrpiet iba priroda.Tie tuje tu rastu 20 rokov a viac a toto zrejme napisal clovek co okolo nich presiel poprvý krát.Trocha zelene na ceste mladeze a aj tych par stromov chcete zmrzačiť
P.Farkas kvoli jednemu nespokojnemu cloveku budu trpiet stovky obyvatelov ktory sa budu pozerat na pahýle stromov a budú krútiť hlavou čo to mesto robí.
24. máj 2016

Poriadok Všade

"Ten človek, čo to písal" tadiaľ chodí každý deň a býva tam, ale nevadí ;) Myslím si, a možno sa mýlim, že viac obyvateľom to vadí, ale väčšina mlčí...pekný deň
24. máj 2016

M&M

Zrejme autom chodite:-)Tak urcite ten clovek vie ze ked sa pozre lepsie na tie tuje ked to zelene ostrihaju co tam ostane? Pahyle mily pan .No a ked ste taky vasnivy obyvatel ten bordel ,ludske vykali za tujami ,nejaky ten bezdomovec ktory tam prespava za nimi ked idete domov Vam nevadi a exkrementy od psov na chodniku to Vas nerozculuje? Asi nie ste az taky kazdodeny chodec po tomto krasnom chodnicku.
24. máj 2016

Poriadok Všade

To je ale o inom. A iná téma. O ľuďoch. A nikto z nás neporieši všetky problémy tejto planéty. Takže začneme aspoň maličkosťami. Alebo sa budeme riadiť systémom:"Kopla "stolicu" pod posteľ..."? Čiže nechajme to tak, nech výkaly a bezdomovcov nie ne vidieť, ale keď večer ide niekto peši domov, tak nech je to nepriehľadné, nebezpečné a v pohode nech nám niekto dá na papuľku? Radšej nech sa to presvetlí a vyčistí sa tam ten bordel a aj bezdomovci stratia záujem tam bývať. A tuje sú dostatočne husté, takže v pohode. PS: Chodím pešo po tom chodníku. Z auta by sa tá fotka asi ťažko robila, jedine že by milý pán bol Saxána ;)
24. máj 2016

M&M

No nemyslim si ze ste saxana to by ste neotravovali mesto.-)A v dnesnej dobe nie je problem vystupit z auta.Na tej foto strasne vela chodcov vidim museli ste sa velmi vyhybat.Teraz na rovinu pan poriadok vsade kolko byvate na ceste mladeze ja si myslim ze dlho nie?Tie tuje si radsej este raz pozrite nie su az take zelene vo vnutri ako sa zda.Ja okolo tych tuji prechadzam roky a sme radi ze to skrasluje aspon nejaky strom.Uvidime ako mesto zareaguje a aspon by to mohol niekdo posudit nez sa na to vrhnu technici z tekosu lebo ich pracu na par stromov som videl a bolo do placu.
24. máj 2016

Poriadok Všade

Sú samozrejme aj iné, koncepčné riešenia, ale to by pán "všetko viem" musel aspoň jedno také navrhnúť. A žiaľ, žiadne také som si ešte neprečítal. Takže vzhúru nápadúm a ide sa. A nie iba čakať s dôchodcovskou paličkou a ďalších 20-30 rokov radšej neprehodiť ani slamkou. Alebo? Nedalo by sa vysadiť nové tuje(kedže ako bolo napísané vyššie..."nie sú už také zelené vo vnútri, ako sa zdá..."? Nedalo by sa vysadiť nové ihličnany? Nedalo by sa vysadiť nové listnaté stromy? Ale to by sme nemohli byť "konzerva", pravda? Iba skryť hlavu do písali a radšej neriešiť nič a nikdy. Len tak ďalej a 19ste storočie je vrelo vítané. Veľa šťastia pri takomto jednaní. PS: Nápadov mám viac... PS2: Mesto otravujú práve naopak takí, akí komentujú nejakú potencionálnu, navrhovanú aktivitu k lepšiemu...
25. máj 2016

M&M

Mlady pan ja som dal par podnetov na mesto na revitalizaciu zelene a tato stranka este nefungovala a boli tu napady.Ked sa chce niekdo chvalit tak tu musi napist.Zial mesto nema az tolko financii na vysadbu zelene a uvedomte si ze na niektorych miestach su tuje ktore oddeluju cestu od rodinych domov,znizuju prasnost z pola atd.Nez nove stormy zacnu plnit tuto funkcie ubehne dalsich 10-20r.Mam taky pocit ze ste sa tu prave nastahovali:-)Dalsi developer ked to nie je v poriadku vyrubeme to a bude to krajsie.Ty ludia v 19 stroci keby nepostavili chodniky a cesty a nezasadili tie stormy tak by nebolo o com pisat:-).
Nechame to na rozhodnutiu mesta.
26. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
orezy tují boli vykonané 25.5.2016.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
26. máj 2016

Poriadok Všade

Myslím si, že je to v poriadku vykonané s priahliadnutím na funkčnosť zelene, praktičnosť, image, citlivosť v lokalite, hlukoodolnosť...možno sa mýlim, ale dúfam, že to bol dobrý krok a podnet na jeho vykonanie...
26. máj 2016

M&M

No to bol dobry napad ale vy ste to este asi nevideli na zivo.Prepacte vlastne videli lebo tadial chodite kazdy den pan poriadok.To je tak na poranenie malych deti a roztrhanie si veci.
Dakujem
26. máj 2016

Poriadok Všade

Nemáte čo chodiť mimo chodníka a ani malé deti, ktoré majú byť pod dozorom rodičov/právnych zástupcov. Na chodníku sa ani Vám, ani deťom veci neroztrhnú lebo tam tuje už nepresahujú. A keď tuje presahovali priamo na chodník, tak už to nebolo na roztrhanie vecí a poranenie malých detí? Logika, fakt super logika ;) Riešenie "M&M"? Nejaké riešenie si chcem prečítať konečne od Vás a nie iba frflnie a kritizovanie. Takýchto sú plné cintoríny. Riešenie. Prosím. Jedno jediné. Sem na túto stránku. A žiadne prázdne bla bla bla reči. PS: Nechať to tak, ako to bolo ďalších 10 rokov nepovažujem za riešenie...
26. máj 2016

M&M

A panko sa nam rozculil su plne cintorinov ale aj takych ktory do vsetkeho pchaju nos.Vy musite mat dobreho zamestnavatela ked mate cas stale vypisovat a o mna sa nestarajte ja cas mam.Nemusim riesit na tejto stranke nic a chvalit sa behat po celom meste .Verim ze ako spravny obyvatel cesty mladeze ste uz podpisany pod peticiou na opravu cesty.Ci Vam to uniklo lebo takychto bojovnikov potrebujeme aby sme tu cestu dali opravit pan vsade poriadok.Su aj ine aktivity nie iba odkaz pre starostu.My bojujeme za opravu cesty dlho mily obcan a verim ze to bude velky prinos aj pre vase auto a lepsi konfort.
Dakujem a nemusim nikoho urazat a chvalit sa.
26. máj 2016

Poriadok Všade

A tuje sú pekne orezané, v rámci možností. Áno, išiel som práve peši okolo. Nie, nevystúpil som z auta. Išiel som peši. A áno, za opravu tej cesty samozrejme som. Petícia sa nemusí spisovať. Mesto ju má už v tomto roku v rozpočte. Budú ju už rekonštruovať. Nie je potrebné robiť duplicitné aktivity. A pánko sa nerozčuľuje. Pánko má pekne v paži indivíduá, ktoré si myslia, že ak budú bojkotovať normálne nápady a vstupy pre mesto, tak že bude čačaní. To ako keby som ja teraz tvrdil, že Cestu mládeže netreba opravovať, lebo hento, lebo tamto lebo toto...práve naopak. V jednote je sila a takí jednotlivci typu "vrták", ktorý opäť nenapísal žiadne riešenie, nech radšej zostane doma a prepína telenovely ;) Nikoho som neurazil. Oponent sa uráža sám, chvalabohu :-P PS:Môj zamestnávateľ nech nikoho netrápi. Ak sa nepostarám sám, nepostará sa nikto. Takže si možem vypisovať kedy chcem a čo chcem v rámci etiky a slušného správania ;) O meste a ich aktivitách viem viac ako dosť. Čím to asi bude? A bez chválenia sa...lebo sa asi do toho priamo zapájam ;)
26. máj 2016

M&M

Vsak peticia je uz davno spisana + robila sa aj blokada cesty.Najprv sa musi ta aktivita vytvorit aby sa nieco zmenilo:-)Vy si myslite ze mesto by iba tak isla robit tak drahu opravu.Skoda ze bude iba polovica spravena.
Ja tu nemusim pisat a chvalit sa.Ked je problem s lampami staci zavolat na firmu Tekos.Vzdy som to tak riesil a opravu vykonali a nebol ziadny odkaz pre starostu.Hold ked sa chce niekdo chvalit a buchat sa do prs co vsetko zmenil neberem mu to ale neposielam nikoho na cintorin a pozerat telenovelu.
Vyjadril som svoj nazor k problematike tuji a na to ma kazdy obcan Malaciek pravo.
Budem sledovat vase nove aktivity na ceste mladeze lebo na zahorackej ste vsetko uz vyriesili:-)
Pa-pa
30. júl 2019

Poriadok Všade

Cesta mládeže-krík-neostrihaný

Bolo by celkom vhodné opäť urobiť rozumný, citlivý zostrih tují po celej dĺžke na Ceste Mládeže až po cintorín v Malackách, kedže zasahujú do chodníka tak, že sa nedá využívať v plnom profile a pichá to do očičiek. Ďakujeme.

PS: Nechápem, ako je to možné, že si mesto (alebo Tekos alebo ktokoľvek) takúto aktivitu nedá do kalendára ako opakovanú udalosť na každý rok v rovnakom čase, ale musí byť na to upozornená zodpovedná inštitúcia zo strany občanov. A nehovorte mi prosím, že info nebolo už cca 2 roky dozadu. Lebo bolo. Odomňa.
30. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme opätovne preposlali samospráve s upozornením na opakujúci sa problém.
S pozdravom
Administrátorka portálu
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Spoločnosť Tekos zabezpečí orez tují v priebehu nasledujúcich týždňov.
Kto? Tekos
Kedy? August

Gabriela Bedard
MsÚ
29. november 2019

Monika Ježková

Tento príspevok je ešte z roku 2016, posledný komentár je z 31.júla 2019, ako vyzerajú tie tuje? Poriadok Všade zostrihali sa prosím presahujúce konáre?
29. november 2019

Poriadok Všade

Žiadny progres. Asi zabudli.
30. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme opätovne preposlali samospráve.
S pozdravom
Administrátorka portálu
04. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tuje vysadené pri chodníku neboli v tomto roku strihané. Pri obhliadke v júli ako aj teraz v tento týždeň sme usúdili, že dreviny nepodliehajú takému urgentnému prípadu, že by svojimi rozmermi zasahovali do komunikácie, tak aby nebola prechodná.
V zozname naplánovaných vecí na jar v roku 2020 je zaradený radikálny zostrih týchto tují, teda budú orezané z vrchu a tiež z boku od chodníka. V zimnom období budú vyrezané len suché, odumreté dreviny a náletové dreviny, ktoré vyrastajú zo zadu od pola.

Bačová, ÚVaŽP
04. november 2020

Monika Ježková

Dobrý deň prajem,

tuje sa mi zdajú na celom chodníku zrezané a chodník priechodný po celej dĺžke.

Pani Bačová by sa k tomu vedela lepšie vyjadriť aby sa mohol podnet uzatvoriť.
04. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ako uviedla vyššie v komentári p. Ježková, tuje boli zrezané tak, aby nezasahovali do chodníka a ten je priechodný po celej dĺžke.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia-správa zelene
Kedy? Máj 2020

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
04. november 2020

Poriadok Všade

Super! 👍 Len by som odporučil túto aktivitu dať ako ročne opakovanú udalosť do kalendára spoločnosti TEKOS, aby vedeli, že to majú pravidelne udržiavať. Ďakujem. 😉

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania