Zeleň prerastajúca na chodník

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Mesto s dobrou adresou? 06. júna 2016

Na chodníku za policajtom, prerastajúca zeleň vytvára prekážku v bezpečnom pohybe chodcov.
Mestská polícia robí pravidelné obchôdzky, zaujíma ju stav komunikácii, mobiliáru, dopravného značenia ap? Nahlasuje podnety na zodpovedné pracoviská?
Ak bude mat mesto prehlad o stave komunikácii, zefektívni to činnosť počas údržby (prejazdy medzi stanovištami, prestoje). Existuje v MA systém monitoru stavu komunikácií? Nahlásila Mestská polícia tento podnet? Alebo, všetci sú slepí, nikto nič nevidí, nikoho nič nezaujíma? Zodpovedný je občan, ktorý ak sa neozve, všetko je v poriadku?
https://www.odkazprestarostu.sk/malacky/podnety/24638/blokovany-prechod-pre-chodcov-vyznacenym-parkoviskom-pre-auta
Ďakujeme pán starosta za krajšie mesto

06. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spoločnosť Tekos pravidelne monitoruje mestskú zeleň a zabezpečuje jej strihanie. Nakoľko v poslednom období často a výdatne pršalo, urýchlilo to rast zelene, napr. aj v Zámockom parku, kde sa v súčasnosti kosia veľké zatrávnené plochy.
Všetka zeleň zasahujúca do komunikácií bude postupne ostrihaná.
Ďakujeme za pochopenie.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
06. jún 2016

Mesto s dobrou adresou?

Stromy sa mozu orezavat v zimnom obdobi. V case vegetacie sa mozete venovat koseniu. Apropo, stromou prerastajucich do komunikacii a chodnikov je viac ako dost. Tie stromy sa nerozrastli z noci do rana (po majovych vydatnych dazdov). V ramci monitoringu, vytvorte si mapu rychlorastucich drevin, krikov. Na jesen, skoro na jar, mozete vykonat HLBOKY REZ. V case bujnenia vegetacie (trava, trava, trava, trava), budete mat komunikacie volne. A budete mat aj volne ruky na kosenie. A budete mat aj menej podnetov.
Dakujem za snahu pri rieseni problemov spadajucich do vasej kompetencie. Ak si vytvorite mapu, udrzba bude efektivnejsis, casovo menej narocna a aj menej stresujuca.
Dakujeme za krajsie mesto ;)
13. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zeleň bola ostrihaná.


Matej Farkaš, MsÚ Malacky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania