Parkovanie Záhorácka

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Ivan Polak 13. júna 2016

Dobry den. Rad by som sa informoval o moznostiach parkovania. Velke parkovisko kapacitne uz nezvlada napor aut (prevazne SPZ inych okresov) a chcel by som vediet, ci je mozne parkovanie na "asfaltovej ploche" ( zamerne to nepomenujem ihrisko - to by bola urazka toho slova :-) )... Ci je mozne parkovat na tomto "ihrisku" ( vid foto) bez toho aby Mest. policia davala pokuty za parkovanie na tomto priestranstve. Podotykam, ze auta tam obcas parkuju po 22:00 - co uz je nocny klud a t.p. by sa teoreticky uz deti nemali vonku hrat. A odchadzaju v rannych hodinach.
Je nutne tam posielat hliadky a pokutovat ich, ak je zalostna situacia s parkovanim?

Dakujen za info...

14. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ihrisko je oficiálne zaradené do zoznamu ihrísk na území mesta. Nachádza sa tam basketbalový kôš. Preto nevidíme dôvod na parkovanie na danom priestore. Navyše do celého priestoru vnútrobloku je dopravnou značkou zakázaný vjazd motorových vozidiel, nakoľko komunikácie sú vedené ako chodníky pre peších.
Mesto Malacky priebežne obnovuje ihriská, za posledné dva roky boli takto obnovené minimálne 4 ihriská ako aj vytvorené nové hracie plochy a športoviská. Rovnako sa postupne budujú nové parkovacie miesta. V tejto snahe budeme pokračovať aj na základe Vášho podnetu, avšak nie na úkor ihrísk a zelene.
Ďakujeme za pochopenie.

Prajem pekný deň.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
20. jún 2016

Ivan Polak

Uprimne... ten kus asfaltovej plochy je podla Vas ihrisko? S tym hrdzavym stoziarom "akoze kos" Neblaznite...

Ja vravim o kompromise, (nocne parkovanie) netvrdim, ze tam maju auta stat cez den.
A co sa tyka vjazdu do vnutrobloku auta tam parkuju, tam pokuty nik nedava - znacku mate poskodenu, takze obavam sa o jej platnosti. Ale ak sa clovek z nudze postavi na ten asfalt, uz striehnu MP aby dali pokutu.
No OK.. ked chcete rozdavat pokuty, ocakavam, ze pokutu dostane aj f. TEKOS, ktora si tam cez den odstavila kontajner na travu. Kde sa maju deticky potom hrat?
Vy v jednoduchosti mate dvojaky meter... ako to Vam vyhovuje....
25. júl 2016

silvia

P. Osuský sa už v tejto časti postaral o zrušenie alternatívnych parkovacích miest v noci, ktoré každý využíval iba na zaparkovanie auta vo večerných hodinách, kedže preplnene parkovisko z druhej strany budovy a kruhový objazd nieje podstatne. Dané miesta boli označené ako oddychová zóna kde mali byť vysadené x ks ovocných stromov a x ks lavičiek. realizácia sa mala uskutočniť v 08-10/ roku 2015, dodnes nám tu skrášľujú trávnik psie výkaly. Realizácia tejto oddychovej zóny bola na základe hodenia nejakej nezáväznej ankety, kde sa vrátilo iba 23 ks, zo 72 ks . Z 23 ks ankety odpovedalo 20 ZA vybudovanie čo sa bralo ako 90 % úspešnosť za oddychovú zónu pre psov.
16. marec 2017

Mesto s dobrou adresou?

Poškodená značka - odstavene vozidla v zákaze

Ked soferi zoberu zakon do vlastnych ruk:

pocmarana znacka zakaz vjazdu, len aby si nepovedalo, ze sa porusuju predpisy.
28. marec 2017

Ivan Polak

...je uplne jasne, ze parkovanie na Zahorackej sa bude riesit az ako posledne, nakolko je tam minimalna moznost prezentacie a ukazky co kto pre mesto spravil. Je to hold zastrcene parkovisko a nie je na ociach, preto nie je potrebne ho opravovat a upravit pre potreby ludi. Lepsie je upravit parkovisko oproti DU, ktore kapacitne stacilo, resp. mat v plne vystavbu zimneho stadionu a ostatne nechat tak... Ale OK... ja schvalujem vystavbu zimaku, ale myslim si ze je treba pocuvat aj ludi, co pozaduju a nie len opravy a vystavba na viditelnych miestach, ktorymi sa mozu kompetentni ludia prezentovat a alibisticky poukazovat...
02. február 2018

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu bola preverená situácia a zistené časté porušovanie pravidiel cestnej premávky. Mestský úrad pristúpi k fyzickému zamedzeniu parkovania na vstupných chodníkoch k bytovému domu.

Gabriela Bedard
MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania