Zmena parkovacích miest z áut na bicyklové

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Miro Jánošík 13. novembra 2016

Na železničnej stanici býva problém zaparkovať bicykel, všetky stojany sú plné a bicykle sú zamknuté kade-tade. Viem že podobný problém je aj so zaparkovaním áut.

Avšak ak som správne rátal tak autá majú 50 parkovacích miest a bicykle iba 36. Pri malom znížení parkovacích miest pre autá by sa rapídne zvýšil počet parkovacích miest pre bicykle, podľa experimentov sa dá dosiahnuť až pomer 1:10 : http://www.citylab.com/commute/2013/12/bike-vs-car-parking-spot-edition/7893/.

Preto by bolo vhodné zmeniť niektoré parkovacie miesta pre autá na bicyklové. Ubudli by síce povedzme 4 miesta pre autá (z 50 na 46) ale počet parkovacích miest pre bicykle by sa rapídne zvýšil (z 36 na 70).

14. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
projekt rekonštrukcie Nádražnej ulice a autobusového nádražia bol spolufinancovaný z fondou EÚ Operačný program Bratislavský kraj. Projektu plynie 5-ročné monitorovacie obdobie, v rámci ktorého nie je možné meniť jeho jednotlivé časti.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
14. november 2016

Miro Jánošík

Dobrý deň
je teda možné spraviť nejakú zmenu ktorá nebude ohrozovať projekt a jeho financovanie? Hoci aj prenositeľné stojany ktoré sa položia na parkovacie miesta - napríklad taký ktorý je zobrazený na obrázku?
Ak nie, tak kde prosím končí hranica rekonštrukcie Nádražnej ulice, kde by sa dali umiestniť nové cyklo-stojany?
s pozdravom, Miro Jánošík
16. november 2016

Pavel

Pripájam sa k pred diskutujúcemu, určite by sa v celom areáli Nádražnej ulice našlo miesto cca 5-7 metrov dĺžky , kde by sa dalo umiestniť ďalších 30 bicyklov .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania