Svojvoľné vyhradenie parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Lukáš 06. marca 2017

Prosím o prešetrenie svojvoľne osadených a z môjho pohľadu neoprávnených dopravných značiek. Jedná sa o značky pri železničknej stanici, na Nádražnej ulici, ktoré si umiestnili majitelia obchodov K-Copy (kopírovacie služby) a stávkovej spoločnosti. Značky "vyhradené parkovanie" si nalepili do výkladu svojich obchodov a následne vyzývajú ľudí aby preparkovali svoje vozidlá mimo ich vyhradených miest.

07. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Podnet preveríme na mieste, nakoľko všetky parkovacie miesta na Nádražnej ulici sú verejné.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
09. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nájomníci prevádzok boli osobne vyzvaní na odstránenie takýchto mätúcich upozornení, nakoľko parkovacie miesta pred prevádzkami sú verejné a žiadne nie je vyhradené špeciálne pre zákazníkov prevádzok.

Dávame do pozornosti, že sa NEJEDNÁ O DOPRAVNÉ ZNAČENIE, nakoľko dopravné značenie musí spĺňať náležitosti vyhlášky MVSR č. 9/2009, zákona o cestnej premávke a STN. V prípade možných sporov ohľadne spomínaného parkovania, odporúčame kontaktovať Mestskú políciu na tel. č. 159.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
13. marec 2017

Lukáš

Dobrý deň, podnet vyriešený nie je, v oknách uvedených prevádzok sú stále umiestnené mätúce označenia...
14. marec 2017

Darina

Skôr by som premenovala verejné parkovisko na Nádražnej ulici na záchytné parkovisko čo je dosť veľký rozdiel. Keďže po ulici chodím pravidelne nedá sa nevšimnúť si autá ktoré sú tu na všetkých parkovacích miestach po celej ulici pravidelne zaparkované už od skorých ranných hodín až do odpoludňajších, takže sa ani nečudujem majiteľom tých prevádzok že sa bránia ako sa bránia pre účely svojho podnikania v prospech obyvateľov MA, keďže sa k nim nemôžu dostať. Osobne sa mi stalo že som nemohla prísť autom vyzdvihnúť návštevu z vlaku (starší ľudia s batožinou) asi preto lebo je to verejné parkovisko?! Prečo nemôžu toto „verejné“ parkovisko využívať aj ostatní obyvatelia? Skôr nech kompetentní riešia tento problém. Je to naozaj na zamyslenie...
14. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Daniel,
majiteľ prevádzky bol osobne požiadaný o odstránenie plagátu. Kedže sa však jedná o výklad prevádzky, je to na dobrovoľnosti majiteľa a mesto ako aj iné inštitúcie môžu na túto skutočnosť len upozorniť.
Ešte raz dávame do pozornosti, že vodiči sú povinní rešpektovať dopravné značenie a keďže podobné plagáty nie sú právoplatným dopravným značením, nemusia ich trápiť.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
14. marec 2017

Lukáš

Ak si chcú majitelia vyhradiť parkovacie miesta pre svojich zákazníkov, môžu si parkovacie moesta prenajať od mesta za určený poplatok, nie si nárokovať na tieto moesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania