Čierna skládka smetí na Ceste mládeže

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Robert 16. marca 2017

Na Ceste mládeže pri výmenníkovej stanici plynu vzniká už niekoľko mesiacov čierna skládka smetí.Je to hneď pri hlavnej ceste plus je tam akási búda.

20. marec 2017

stano

čierna skládka? veď je tam kontjner, síce nevyvezený ale je
24. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v poslednom období sa u nás očividne rozšíril neduh vytvárania čiernych skládok. Je veľmi ťažké pochopiť zmýšľanie ľudí, ktorí vedia svoj odpad rôznehu druhu naložiť na prívesný vozík alebo do auta, nie je im zaťažko ho odviezť do lesa a tam vyhodiť. Najmä ak mesto poskytuje občanom možnosť odpad vyviezť (z väčšej časti ZADARMO okrem stavebného odpadu, ktorý je podľa nového zákona spoplatnený) na 2 odpadové dvory v meste. Navyše môžu obyvatelia 2-krát do roka v na to určených termínoch objemný odpad vyložiť pred rodinné domy alebo kontajnerové stojiská a bude im prostredníctvom spoločnosti Tekos zadarmo odvezený na riadnu skládku, prípadne na ďaľšie ekologické spracovanie.
Mesto problém čiernych skládok rieši prostredníctvom Útvaru výstavby a životného prostredia v spolupráci s firmou Tekos. Rovnako na odhaľovaní páchateľov pracuje Mestská polícia Malacky montážou fotopascí.
Za pozornosť stojí aj fakt, že v roku 2015 mesto Malacky zlikvidovalo vďaka dotácii z Envirofondu 14 čiernych skládok, čo predstavovalo temer 500 t odpadu. Suma za likvidáciu dosiahla bezmála 20 tis. EUR.
Nie je však možné ani výchovné automaticky likvidovať každú novú skládku na náklady mesta, nakoľko za vzniknutý odpad je zodpovedný jeho pôvodca. Takýto znečisťovatelia si musia byť vedomí možného postihu a nie istoty, že ich nelegálny odpad niekto automaticky odstráni za nich.

Výzývame preto všímavých obyvateľov na nahlásenie každého podozrivého konania na tel. číslo MsP 159, ktorá vie promptne zakročiť.


Matej Farkaš, MsÚ Malacky
23. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kontajner bol odvezený a priestor vyčistený.

Matej Farkaš, MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania