Nové stromčeky

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
rodáčka 12. apríla 2017

Vo vnútrobloku Záhorácka 1934 zasadili 2 nové stromčeky v jednom rade medzi už zasadené. Kto určoval, v akej vzdialenosti od ostatných majú byť osadené? Sú veľmi nahusto: borovica.. 2 m.. nový stromček..4 m...gaštan..3 m..nový..3 m..gaštan. Tieto stromy budú mať široké koruny. Možno sa ráta s tým, že niektorý z nich zahynie. Dva mladé gaštany v rade zasadené pred časom už rašia aj keď sú v biednom stave. Žiaľ, počas celého leta ich poliali jediný raz. Pôvodne boli 4 gaštany, žiaľ už jeden zoschnutý vykopali a ďalší na druhej strane od borovice to tiež čaká. Nebyť obyvateľov domu, ktorí ich polievali, už by aj tie skapali. Na opačnej strane ihriska sú stromy ďaleko od seba a po 30 rokoch sú široké na prerezávku.

21. apríl 2017

miroslav

Stromy v Malackách sa tuším sadia v rámci aktivačných prác, viď. tiež Zámocký park. V parku je veľa volného miesta pre nové stromy, veľa suchých stromov, ktoré by sa hodilo nahradiť novými a mesto vysadlo nové platany do krásnej a zdravej platanovej aleje v nezmyselných odstupoch, kde nemajú žiadnu perspektívu.
21. apríl 2017

rodáčka

Presne tak. Stromy vysadia, urobia si čiarku a viac sa o ne nestarajú. Dokonca ich ani hneď po zasadení nepolejú. Nie som záhradníčka, ale zo školy si pamätám, že mladé vyžadujú výdatnú zálievku. Sú to živé organizmy a ako deti potrebujú zo začiatku zvýšenú starostlivosť. Mesto za stromčeky zaplatí, ale na vodu už nezostane. O mnohoročné stromy sa už príroda postará, ale o mladé nie.
21. apríl 2017

rodáčka

Vlani počas horúcich dní začali mladé jedlé gaštany schnúť. Takmer každý druhý deň som cez celé ihrisko vláčila 10-litrové vedrá vody, aby som ich zachránila. Videli ma desiatky ľudí a tvrdili, že z nich už nič nebude. Jeden sused ich aj prihnojil, aby sa vzchopili. Čuduj sa svete, všetky zazelenali, dokonca jeden z nich mal aj plody a ďalší začal na jeseň kvitnúť. zázrak !
21. apríl 2017

rodáčka

apropo, nové stromčeky sú javory a ako mi je známe, sú to košaté stromy. Možno sa mýlim a je to odroda nejakého štíhleho tvaru.
24. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet bol postúpený Referátu správy zelene, ktorý sa výsadbe nových stromov vyjadrí.

Matej Farkaš, MsÚ
09. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo vnútrobloku na Záhoráckej ul. bola vysadená forma Acer platanoides Globosum (Javor mliečny) s guľovitou korunou, priemer ktorej nebude väčší ako 2m. Vaše obavy nie sú opodstatnené. Polievanie vysadených drevín je objednané u firmy Tekos.



Ing. Jana Chválová
Útvar výstavby a ŽP
10. máj 2017

rodáčka

Uvidíme po 10 rokoch. Polievanie je objednané. Tekos by však mal objednávku aj vybavovať teda realizovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania