Ihrisko Bernolákova: pre deti od 3-12 rokov!!

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení
meno
Mesto s dobrou adresou? 03. júna 2017

dobry den,
Aky je plan pre ihrisko pre deti od 3 rokov?
NAVRHUJEM, aby sa terajsie "dielo" revitalizovalo na VEREJNE SPORTOVISKO!!! Nie detske ihrisko, ale sportovisko.
KONKRETNE: zahlbenu betonovu plochu ponechat zahlbenu tak ako je, ale upravami vytvorit dve - tri ihriska ktore by sa dali vyuzit na florbal, hokejbal, nohejbal, volejbal, bedbinton, hadzana, vybijana, tenis, minifutbal, basketbal. Zahlbenu plochu lemovat liniovou zelenou (tien, hluk). Popripade, ihrisko lemovat lavickami pre divakov. Verejne sportaviska ktore by sluzili pre skoly, deti na sidliskach je malo. Okrem skateparku, ine oficialne sportovisko nepoznam. Takto vytvorene sportovisko by posluzilo vacsej skupine ludi (v porovnani s lokalnou hracou kockou). Sluzili by na sidliskove turnaje :)

09. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za návrh. V súčasnosti sa riešia na Útvare strategického rozvoja návrhy využitia ihriska. Novozrevitalizovné verejné športovisko sa nachádza hneď v susedstve vo vnútrobloku Bernolákovej, kde je novovytvorená betónová plocha na pozemný hokej, hokejbal, florbal a ďalšie športy, rovnako sú osadené nové pingpongové stoly a tiež basketbalové koše.

Matej Farkaš, MsÚ
11. jún 2017

Mesto s dobrou adresou?

Super! To som nevedel ze sa buduju sportoviska. Naozaj tesi :)
21. jún 2017

miso

Aj tak by to bolo lepšie riešenie ako šmykľavka atď pre malé deti a pieskovisko kde chodia divé mačky.deti potrebujú ihriská na kolektívne športy!!!!
22. jún 2017

Mesto s dobrou adresou?

Niektore mesta maju vypracovany plan rozvoja mestskych ihrisk, sportovisk. Vo verejnom priestore sa tak buduju ihriska cielene - planovane pre rozne vekove skupiny. Plan rozvoja bol vypracovany odborne tak, aby ihriska pokryvali potreby vsetkych vekovych skupin.
Navrhujem:
1. oslovit odbornikov na vyvojovu pedagogiku a prekonzultovat s nimi, ake potreby pre rozvoj maju deti vo eku do 3 rokov, 3-5 rokov, 6-10 rokov, 11-15 rokov, 16-21 rokov.
2. Oslovit pedagogov a hladat vhodne hracie prvky (pre pestrost ihrisk, aby ihriska neboli na jedno kopyto = euro hracia kocka bez fantazie). Hracie prvky mozu byt tematicke - priroda, moderny svet, zvierata, hrady a pevnosti, dopravne prostriedky, logicke hry, ...
3. Schvalit plan rozvoja mestskych detskych ihrisk

Detske ihriska je miesyo, kde sa vytvara socialny kontakt generacny aj medzigeneracny. Ak by sa vytvorilo ihrisko vo volnom terne, boli by tsm vysadene stromy, osadene lavicky, ihrisko by posluzilo ako park + ihrisko. Mohli by sa tam stretat deti,rodicia aj seniori.

Ale ihriska sa daju budovat aj bez planu:
Od buka do buka.
Mirniks dyrniks.
Bez fantazie.

APROPO: vysadit stromy do priestoru mozete uz teraz (kvoli tienu). Stromy rastu pomaly, zatial mozu rast. V case realizacie rekonstrukcie bude ako take tienene miesto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania