Detské ihrisko - zastrešenie

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení
meno
Katarína 12. júna 2017

Na detskom ihrisku na Záhoráckej ulici je od rána do 17 hodiny slnko. Okolo 16 už začína činžiak tieniť na časť pieskoviska.
Nedalo by sa urobiť aspoň na časť ihriska zastrešenie? Prípadne natiahnuť nejakú plachtu alebo niečo podobné? Kým vyrastú tie malé stromy, naše deti už budú veľké. A počas dňa sa tam nedá vydržať, keď začne páliť slnko.
Ďakujem

12. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, ale prestrešenie ihriska sa neplánuje. Navyše ihrisko bolo realizované zo štrukturálnych fondov EÚ a plynie 5-ročné monitorovacie obdobie počas ktorého do projektu nemožno stavebne zasahovať.

Matej Farkaš, MsÚ
13. jún 2017

Monika

Dobrý deň prajem,
súhlasím s pani Katkou, toto ihrisko je parádne pre naše deti až kým neprídeu horúce dni a nedá sa na ihrisku vydržať a s deťmi sa tam nedá ísť, hracie prvky sa strašne rozpália a čierna zem to slnko ešte viacej priťahuje.
Nemôže mesto osadiť tyče a natiahnuť dočasne tieniace plachty? Bola by veľká škoda keby sme sa tu deti práve cez prázdniny, keď bude najviac slnečných dní nemohlo stretávať.
13. jún 2017

Katarína

Pan Farkas, pokial viem, aj ked sa jedna o projekt financovany z europskych zdrojov, vzdy je tam moznost upravy. Ale to by najprv niekto musel chciet. Mame krasne ihrisko, no v lete nepouzitelne. Dakujeme
19. jún 2017

Mesto s dobrou adresou?

V malackach okrem zamockeho parku a ihriska pri maline neexistuje tienene ihrisko. Prave v case letnych prazdnin, ked su ihriska najviac vyuzivane, hracie prvky su po vacsinu dna nepouzitelne - rozpalene od slmka na cca. 80C.
Do mesta patria stromy! Nove ihriska budujte na miestach, ktore su tienene. Rovnako aj lavicky pre seniorov, mamicky s kocikmi osadzajte na miestach, kde su stromy.
20. máj 2022

Zuzana

5 rokov uplynie o mesiac, a na toto ihrisko by sa skutocne zislo dat bud nejake zastresenie, napr. ako na fotke od p. Moniky, nakolko aj “vdaka” domom v podstate uplne dookola - sa tam v lete kumuluje neuveritelne teplo, niet ani kam do tiena kocik odparkovat.
alebo aspon vysadit dookola tesne poza plot stromy, zatial by robili aspon mensi tien, kym vyrastu.
tepla su neunosne uz v maji, kazdym rokom je to horsie.
22. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania