Odfukovanie listov z chodnikov

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Alexandra 24. júla 2017

Dobry den, prosim Vas o zvazenie "cistenia" chodnikov zariadenim, ktore odfukuje listy a prach z chodnikov. Tato praca je skutocne zbytocna a velmi neefektivna.
Priklad c. 1: V parku pred kostolom, ktory bol plny ludi sediacich na lavickach, "cistil" pan chodnik od prachu a listov. Napriek pritomnym ludom, napriek tomu, ze fukalo a spina sa obratom vracala na chodnik a viril sa prach siroko-daleko. Aky vyznam ma tato "praca"?
Priklad c. 2: Vo vnutrobloku na Zahorackej ulici pri detskom ihrisku dnes rano "cistil" asi ten isty pan chodnik. Spinu fukal akoze do travy, vznikal pri tom neuveritelny prach a spina (zvlast v tomto horucom suchom pocasi to je absolutne neziaduce).
Dajte radsej panovi do ruky metlu, aby chodnik pozametal alebo mu dajte nejaku zmysluplnejsiu cinnost.

25. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Postúpili sme ho spoločnosti Tekos na riešenie.

Gabriela Bedard
MsÚ
05. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zasielame odpoveď Referátu starostlivosti o životné prostredie:

Ďakujeme za podnet. Snažíme sa technológiu prác prispôsobiť tak, aby užívateľov parku vyrušovala čo najmenej. Ale s ohľadom na veľký objem prác nedajú sa práce robiť len ručne.

Jana Chválová, MsÚ Malacky
05. február 2018

Alexandra

Dobry den, dakujem za odpoved. Ja chapem, ze objem prac je velky, ale nebolo by vhodnejsie listy a spinu skor vysavat ako odfukovat?
03. máj 2018

Alexandra

Dobry den, po roku sa opat vraciam k tejto teme. Situacia dnes rano pri Kine Zahoran - pan fukal pokosenu travu - este raz sa pytam, aky zmysel ma tato praca, ked rozfukuje travu pred sebou, spini okolie a robi prach? Keby vzal metlu, travu by pozametal na lopatu, nielenze by tak neprasil, ale travu by aj odstranil. Skutocnost, ze som bola cela od prachu, ani nespominam.

Prosim Vas este raz o zvazenie tohoto typu prac a taktiez porozmyslanie, ci by nebol efektivnejsi vysavac ako odfukovac. Ani doma predsa neupratujeme tak, ze spinu odfukujeme kade-tade, ale odstranujeme vysavanim.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania