Suché stromy pri hracích prvkoch detského ihriska

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Mesto s dobrou adresou? 31. augusta 2017

Starostlivost o stromy v meste je zalostna, podnetom chcem poradit zodpovednym pracovnikom, kde hladat nedostatky.
Chcem mesto poprosit, udrziavajte zelen v dobrej zdravotnej kondicii, odstranujte suche konare, necakajte az strom padne (napr. na detske ihrisko)! Udrzba stromov spociva aj v zmladzovani, odstranovani chorych a suchych casti stromu, vysadbou nahradnych stromou, zavlazovani atd.
Suche konare na detskych ihriskach nikoho netrapia? Iba zelene stromy na Druzstevnej su jedinym problemom-ID 41152? (Na Druzstevnej doslo k zrezaniu zdraveho stromu s oddovodnenim „Pri veternom počasí sa zo stromov suché konáre často lámu a padajú dolu. Keďže mesto je zodpovedné za stav drevín, v prípade ohrozenia zdravia alebo poškodenia majetku, zodpovedá aj za následky.“)

07. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa vyjadrenia Referátu životného prostredia:
Suché stromy v Zámockom parku aj na detskom ihrisku máme zmapované. V zmysle Usmernenia generálneho riaditeľa sekcie ochrany prírody, biodiverzity a krajiny Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky k ochrane drevín je potrebné i na suché dreviny vydávať povolenie na výrub. Pokiaľ sa strom vysuší, neznamená že je okamžite akútne nebezpečný. Majú svoj význam pre vtáky, ktoré hniezdia v dutinách, ako i pre vývojové štádiá hmyzu. Výrub drevín sa uskutočňuje v mimo-vegetačnom období (1. október – 31. marec príslušného roka).
V zámockom parku boli na stromoch konáre orezávané aj v minulom roku, aj v roku 2017. Momentálne sa spracúvajú stromy vyvrátené počas kalamity, a v ďalšom ošetrení budeme pokračovať. Zavlažujú sa stromy čerstvo vysadené.


Matej Farkaš, MsÚ
05. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Suché stromy boli z detského ihriska odstránené v novembri 2017.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania