Výstavba hokejového štadióna

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Miloš 04. októbra 2017

Dobrý deň prajem,
problém v tom, že Pezinok bude mať hokejový štadión zrejme skôr ako sľubovaný v Malackách, na ktorý sa všetci športovci viac ako tešili a čakali.
Mohli by ste prosím informovať verejnosť o súčasnom stave plánovania výstavby hokejového štadióna v Malackách? Boli to zasa iba sľuby pred voľbami?
Ďakujem.

05. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o tomto zámere vieme, v Pezinku ho riešili vyše troch rokov a realizuje ho investor s vlastnými zdrojmi, nie Pezinok.

Vedenie mesta sa prihlásilo k myšlienke, aby mali aj Malacky svoju hokejovú halu. Spracoval sa ideový koncept a podklady pre súťaž na budúci prenájom pozemku pri Základnej škole na Záhoráckej ulici. V prvej polovici tohto roku prebehlo ponukové konanie na prenájom pozemku a v júni bol predložený mestskému zastupiteľstvu na schválenie samotný zámer a prenájom.

Ako isto viete, na predmetnom rokovaní mestského zastupiteľstva chýbala 1/3 poslancov a pre zdržanie sa dvoch poslancov návrh nebol schválený. Primátor mesta avizoval, že opätovne sa pokúsi presvedčiť investora, aby napriek úvodnému zaváhaniu mestského zastupiteľstva zotrval v jeho ponuke. Očakáva sa nová kalkulácia nákladov, na základe ktorej sa rozhodne, či investor má záujem.

Prosíme však o pochopenie, vedenie mesta urobilo maximum pre spracovanie ponuky a nájdenie investora, avšak rozhodnutie o investícii je len na jeho dobrovoľnom rozhodnutí.


Juraj Říha, primátor
05. október 2017

Miloš

Dobrý deň,

ďakujem za rýchlu odpoveď. V akom časovom horizonte predpokladáte prosím, že by ste mohli mať pripravenú novú kalkuláciu nákladov a opätovné zaradenie do programu poslaneckej schôdze? Ďakujem a držím palce, nech nemusíme chodiť za hokejom a ľadom do iných okolitých okresných miest.
Myslím si, že by bolo vhodné aj zverejniť, kto konkrétne sa zdržal hlasovania pred voľbami do VÚC, pokiaľ to nie je v rozpore s predpismi....
S priateľským pozdravom.
09. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako uviedol primátor mesta, momentálne záleží na investorovi aby zvážil možnosť zotrvania v ponuke. Budú prebiehať rokovania primátora s investorom zámeru.
Informácie o priebehu mestského zastupiteľstva sú verejne prístupné a zverejnené na webovom portáli mesta. Zdržali sa poslanci Jozef Ondrejka a Marian Novota.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
31. júl 2020

Monika Ježková

Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1 a pol milióna € od vlády Slovenskej republiky na jej výstavbu.

https://www.malacky.sk/index.php?page=clanok_cely&id=10194
02. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Malacky začalo s výstavbou hokejového štadióna.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? 2022

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania