Smrad

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Tilo 22. októbra 2017

Dobry den pan primator .
Urcite ste si vsimli , hlavne v lete ten neskuticny smrad po celom meste !
Bohuzial stale pretrvava i ked uz len na sidlisku Juh . Hlavne v noci ! Chcel by som sa nan stazovat . Po vlastnom patrani som zistil , ze pichadza z nedalekej cisticky na priemyselnej ulici . Ten zapach je neznesitelny . Hlavne v noci . Chcel by som sa opytat preco s tym nik nic nerobi aj jed som daval podnet na firmu SEZAKO mestskemu uradu p. L. Pilzovej . Kandidujete za poslanca do Bratislavskego kraja a o tomto probleme v meste neviete ???

23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Vážený p. Tilo,
na váš telefonický podnet vám bolo poskytnuté poskytnuté podrobné vysvetlenie doterajšieho šetrenia. P. Pilzová postúpila váš podnet p. Ježkovej z Útvaru výstavby a životného prostredia.

Útvar výstavby a životného prostredia sa k problematike vyjadruje nasledovne:

Dňa 23.10.2017 bola vykonaná kontrola na ČOV, Priemyselná ulica, ktorú prevádzkuje spoločnosť SEZAKO Trnava, s.r.o. za účasti pracovníka spoločnosti. Pri kontrole nebolo zistené porušenie zákona o ochrane ovzdušia. Na uvedenej ČOV sa čistia splaškové a priemyselné vody z podnikov na Továrenskej a Priemyselnej ulici. Počas kontroly nebol zistený nadmerný zápach. Mierny zápach bol zistený pri kalových poliach. Jedno kalové pole bolo prázdne, likvidácia obsahu bola zabezpečená v mesiaci september. Spoločnosť priebežne likviduje obsah kalových polí odvozom na skládku. Na základe podnetu občana mesta sa vykoná kontrola chodu čistiarne odpadových vôd v nočných hodinách v priebehu tohto týždňa.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
09. november 2017

Mesto s dobrou adresou?

... kontrola bola vopred nahlasena. Zahada, ze sa nezistilo porusenie zakona.
Legislativna stranda na pobavenie. Dakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.