Autobusová zastávka Pomník padlých

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Malačan24 15. novembra 2017

Na autobusovej zastávke Pomník padlých pri Sl. sporiteľni smerom na železničnú stanicu je už vyblednuté vodorovné dopravné značenie označujúce miesto autobusovej zastávky a tým pádom na danom mieste stoja niekedy aj autá. Bolo by možné obnoviť (znovu namaľovať) toto zvislé dopravné značenie označujúce zastávku autobusu?

16. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Poveternostné podmienky už žiaľ neumožňujú realizovať vodorovné značenie, ak áno, malo by veľmi obmedzenú trvanlivosť.

Dávame však do pozornosti § 25, zákona č. 8/2009 Z.z. (Zákon o cestnej premávke):

(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
f) na zastávke vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb v úseku, ktorý sa začína dopravnou značkou pre zastávku a končí sa 5 m za označníkom zastávky, a tam, kde taká dopravná značka nie je, vo vzdialenosti kratšej ako 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním; ak je priestor zastávky vyznačený príslušnou vodorovnou dopravnou značkou, platí tento zákaz len pre nástupište a vyznačený priestor,

To znamená, že ani keď nie je vyznačený priestor zastávky vodorovným značením, vodič nesmie zastaviť a stáť 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním.


Matej Farkaš, MsÚ Malacky
20. august 2018

Malačan24

Bolo by prosím možné obnoviť vodorovné dopravné značenie na zastávke Pomník padlých? A taktiež vyznačiť žltou čiarou zákaz zastavenia.
Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania