Čierna skládka Lesopark Šťuvík

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Ľudovít PÉTER 15. januára 2018

Cierna skladka v lokalite Lesoparku Šťuvík, pri vjazde do lesoparku - oproti objektu Regionálnych ciest. Taktiež žiadam, aby bolo vykonané vyčistenie priestorov pozdlz Hlbokej ulice až po spojnicu s Hodžovou od odpadkov zo smetiska. Dakujem pekne,

16. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet bol postúpený referátu životného prostredia.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
23. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uverejňujeme odpoveď referátu životného prostredia:

Dňa 20.januára a 22. januára 2018 bola zorganizovaná brigáda, ktorej sa zúčastnili aj občania bývajúci v okolí – lesopark je vyčistený a odpad je odstránený .

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
15. apríl 2018

Ľudovít PÉTER

Čierna skládka - lesopark Šťuvik

Dobry den, chcem podakovat za rozmiestnenie tabuliek s zakazom sypania smeti v lesoparku Stuvik. Zda sa vsak, ze nezabrali. Opat je tu dalsia cierna skladka na rovnakom mieste. V ramci snahy o zlepsenie zivotneho prostredia v tejto lokalite som ochotny opat - a naposledy - svojpomocne tento odpad umiestnit na spojnicu s Hlbokou ulicou tak, aby to TEKOS mohol zlikvidovat. Zaroven by obyvatelia tejto lokality uvitali, keby sa do zveladovania vzhladu tejto casti mesta (v ramci aktivacnych prac) zapojili aj nezamestnani obyvatelia arealu socialneho byvania,ktori by si tak mohli obnovit aspon elementarne pracovne navyky. Ako prvy projekt navrhujem kompletne vycistenie okolia Hlbokej ulice od spojnice s Hodzovou po zberny dvor z mnohorocnych nanosov odpadu. Dakujem.
21. október 2018

Ľudovít PÉTER

Cierna skladka - lesopark Stuvik

Dobry den, poprosim o zabezpecenie odvozu odpadu z ciernej skladky v lesoparku Stuvik. Odpad som na vlastne naklady zhromazdil na okraj pristupovej cesty do lesoparku, oproti arealu Regionalnych ciest. Taktiez by som uvital, keby vedenie Tekosu zabezpecilo igelitove vrecia na zberny dvor Hlboka, pretoze pracovnici zberneho dvora, napriek viacnasobnym ziadostiam, neboli schopni zohnat ani jedno. Dakujem.
13. apríl 2019

Malackí Zberači

Dobrý deň,

opakujúcu sa situáciu chceme aspoň čiastočne riešiť podujatím, ktoré pri príležitosti Dňa Zeme pripravujeme spoločne s CVČ Malacky a ďalšími organizáciami. Podujatie sa uskutoční 26.4. o 9:00h a je určené pre všetky školy z Malaciek a združenia s environmentálnym zameraním. Pripravené budú infostánky, workshopy, osvetové aktivity, súťaže pre najmenších a zber odpadkov v okolí.

Podrobnosti nájdete tu: http://bit.ly/2Gg2BCk

Tím Malackí Zberači
13. apríl 2019

Ľudovít PÉTER

Vyborne, vdaka. Mozno by bolo vhodne do aktivity zapojit aj segregovanych spoluobcanov z arealu socialneho byvania na Hlbokej, ktori by si tak mohli vziat priklad od majoritneho obyvatelstva a obnovit/ziskat aspon zakladne pracovne navyky, ci pravidla ochrany zivotneho prostredia. Inac som v ramci zberu objemneho odpadu OPATOVNE svojpomocne vyzbieral aspon tie najvacsi a najnebezpecnejsi odpad z lesoparku. Podujatie Dna Zeme to vsak v ziadnom pripade neohrozi...
28. november 2019

Monika Ježková

Pán Ľudovít máte môj obrovský obdiv že Vám okolie nieje ľahostajné. Ako prosím toto miesto aktuálne vyzerá?
28. november 2019

Ľudovít PÉTER

Dobry den Monika. Vdaka za uznanie, vazim si to. Odpad z poslednej ciernej skladky v lesoparku Stuvik bol odvezeny Tekosom v ramci zberu velkoobjemoveho odpadu v 4.obvode koncom oktobra. Medzitym vsak vznikol dalsi. Perimeter lesoparku je tiez znacne znecisteny. Znecistovanie zivotneho prostredia vo vseobecnosti - a znecistovanie lesoparku Stuvik specialne - je dlhodobym problemom mesta Malacky. Usilie jednotlivca je fajn, ale skutocna naprava vyzaduje komplexne, dlhodobe riesenie. A to moze vzniknut iba za spoluucasti ludi z miestnej komunity {vratane socialne segregovanych obcanov}, miestnej samospravy a enviro nadsencov z Malaciek.
10. december 2019

Monika Ježková

Prosím o opätovné preposlanie samospráve s prosbou o vyjadrenie sa k podnetu.

Ďakujem veľmi pekne.
10. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
keďže odpad z pôvodného podnetu a aj jeho aktualizácii s fotkami bol odstránený, považujeme tento podnet za vyriešený.
Pokiaľ v danej lokalite vznikol iný odpad, prosíme vás o aktualizáciu tohto podnetu a priloženie aktuálnej fotky čiernej skládky. Následne podnet prepošleme samospráve na vyriešenie.
Ďakujeme.
S pozdravom
Administrátorka portálu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.