Túlavé mačky na Juhu

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení
meno
Ml Boldi 19. februára 2018

Dobrý deň.
Na sídl. Juh ul. Ľ. Fullu dlhodobo pretrváva problém s túlavými mačkami, ktoré sú dokonca prikrmované obyvateľmi priľahlého bytového domu. V blízkosti sú detské ihriská, kam chodia tieto mačky, taktiež najmä vo večerných hodinách rušia mraučaním a nehovoriac o šírení baktérií, vírusov, bĺch a pod., som kontaktoval mestskú políciu so žiadosťou o odchyt. Nakoľko oni vraj nedisponujú kapacitami na odchyt mačiek (iba psov), obaciam sa preto touto cestou so žiadosťou o zjednanie nápravy a odchyt týchto túlavých mačiek. Vyplýva to taktiež z povinnosti obce ako je uvedené v citácii na obr. priloženom k podnetu podľa Zákona 39/2007 § 22 ods.8 Obce sú povinné zabezpečiť odchyt túlavých zvierat na území obce.
Vopreď ďakujem za skoré a kladné vybavenie podnetu.

23. február 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto momentálne nedisponuje karanténnou stanicou prispôsobenou pre umiestnenie mačiek. Na jar bude vykonaný odchyt a kastrácia.
Mesto Malacky priebežne rieši problém kŕmenia mačiek.

Gabriela Bedard
MsÚ
16. marec 2018

Michal

Ako chcete kastraciou riesit problem, ktory tu je? Tie macky cele noci mraucia a sercu do detskeho pieskoviska. Vykastrovana macka to akoze robit nebude? Tie macky treba odchytit. Je to Vasa povinnost!!!
Svojou lahostajnoostou porusujete zakon! Tento problem umyselne ignorujete uz velmi dlho!
Velmi dobre aj viete kto macky "chova" a krmi.
25. marec 2018

Eva Mráz

Pripajam sa. Dokonca tyto ludia slovne atakuju okoloidúcich psickarov so svojimi psami aby tadial nechodili. Ze tam maju macky a vyhrazaju sa ublizenim ich psov.
04. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Previerkou bolo zistené, že na ulici Ľ. Fullu dochádza k neoprávnenému prikrmovaniu túlavých mačiek. Občan bude predvolaný na konanie.

Gabriela Bedard
MsÚ Malacky
08. január 2019

Ml Boldi

Čas beží, no náprava stale nebola zjednaná, ak aj niekto bol predvolaný, tak sa to asi minulo účinku. Mačky majú stále ustlané a pripravené misky na kŕmenie.
08. január 2019

Ml Boldi

Čas beží, no náprava stale nebola zjednaná, ak aj niekto bol predvolaný, tak sa to asi minulo účinku. Mačky majú stále ustlané a pripravené misky na kŕmenie.
09. január 2019

Michal

Tu sa nic neriesi. Ani parkovanie, ani macky ani hukot z priemyselneho parku, nic... Uz iba pockat do leta a zasa zacat riesit smrad, ktory zasa nikde nebude...
11. december 2019

Monika Ježková

Dobrý deň,

prosím administrátora o opätovné preposlanie samospráve, ako sa podnet z februára 2018 s mačkami doriešil.

Ďakujem veľmi pekne.
13. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme opätovne preposlali samospráve.
S pozdravom
Administrátorka portálu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania