Zápach kanalizácie na ulici Písniky

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení
meno
Adrián Belánik 19. marca 2018

Zápach z verejnej kanalizácie na ul. Písniky býva neznesiteľný. Trvá to už od spustenia kanalizácie do prevádzky, a je legitímne požadovať nápravu od zhotoviteľa v rámci reklamácie/záruky dodaného diela alebo zabezpečiť zo strany mesta nápravu iným spôsobom.
Zápach býva v zimných mesiacoch tak raz za týždeň, resp. dva týždne, no v letných mesiacoch výrazne častejšie (vtedy sa celé dni nedá vyvetrať, čo je obzvlášť v lete veľmi nepríjemné).
Ďakujeme vopred za riešenie a vyriešenie tohto problému.
S pozdravom
A. Belánik

19. marec 2018

Pavla Durecová

Na tento problém upozorňují obyvatelé sousední ulice /Hlboká/ už pořádně dlouho. A neděje se vůbec NIC!!!!!!!! V létě je tu fakt smrad neskutečný, nehrozí si večer otevřít okno. Platíme daně městu a připadáme si, že žijeme v kanálu.
20. marec 2018

Ľudovít PÉTER

Tento problem pretrvava od roku 2014, kedy bola dokonca podana peticia obcanov tejto casti na vyriesenie zapachajucej kanalizacie. Na tento problem sme mnohokrat upozornovali taktiez zastupcov BVS a ja osobne som interpeloval aj u poslanca za miestny obvod, zastupcu primatora p.Ondrovica, ktory dokonca na ulici Hlboka aj byva. Uplynuli 4 roky a je velmi nestastne, ze kompetentni nedokazli najst ZIADNE riesenie tejto neunosnej situacie. Chcete nas naozaj presvedcit, ze nie ste schopni tuto situaciu vyriesit?
21. marec 2018

Pavla Durecová

Otázka je, jestli někdo nějaké řešení hledal....
21. marec 2018

Adrián Belánik

Chceli by sme týmto požiadať, aby kompetentní nielen predstavili riešenie, ale ho aj zrealizovali do konca tohto volebného obdobia. Skutočne veľmi pozitívne vnímam mnohé zmeny, ktoré sa udiali, napr. na verejnom osvetlení, čo zvyšuje komfort bývania a šetrí náklady a verejné zdroje. Zároveň však obratom musím dodať, že zápach z kanalizácie nie je o komforte bývania, ale o skutočnosti či sa v tej oblasti a v tom čase dá vôbec bývať.
Veríme, že riešenie bude predstavené a podľa možnosti aj úplne zrealizované v čo najkratšom čase.

A. Belánik
21. marec 2018

Ľudovít PÉTER

Nieco podobne som od p.poslanca/zastupcu/obyvatela ulice Hlboka ziadal aj ja vo svojej osobnej interpelacii, avsak (zatial) bezuspesne. Prvadepodobne su ine priority...
22. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Malacky postúpilo podnet na Bratislavskú vodárenskú spoločnosť, a.s., pracovník spoločnosti vykonal kontrolu kanalizácie v uliciach Písniky a Hlboká. V kanalizácii nebol žiadny nános a nezaznamenal zápach z kanalizácie. Zápach môže vznikať nezákoným vypúšťaním obsahu žumpy do kanalizácie. Mesto Malacky na budúci týždeň v spolupráci s BVS, a.s. skontroluje napojenosť rodinných domov na kanalizáciu. Občanov, ktorí nie sú napojení na kanalizáciu, predvolá na Mestský úrad Malacky na prešetrenie uvedeného priestupku. Uvedený priestupok budeme postupovať na Okresný úrad Malacky, odbor starostlivosti o životné prostredie. Okresný úrad môže uložiť za uvedený priestupok pokutu od 16 € do 829 €.

Ing. Jana Ježková

Ing. Jana Ježková
referent ŽP
22. marec 2018

Adrián Belánik

Pekný deň,
ďakujem za reakciu. Určite je vhodné preveriť všetky možnosti. Osobne si však myslím, že príčina bude v inom, keďže niekedy (najmä v lete) trvá ten zápach bežne niekoľko dní po sebe. Taktiež by bolo užitočné zverejniť kontaktné t.č. kde by bolo možné zavolať v prípade zápachu, keďže námatková obhliadka z BVS/mesta môže prísť v nesprávnom čase.
Poprosím zverejniť výsledky Vašich krokov.
Ďakujem
A. Belánik
11. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. vykoná v dňoch 11.5. a 14.5. prečistenie kanalizácie na ulici Písniky a Hlboká.

Ing. Jana Ježková
referent ŽP
15. máj 2018

Ľudovít PÉTER

Dakujem za prijate opatrenie. Tento problem je vsak pravdepodobne komplikovanejsi, aby sa to vyriesilo jednoduchym preplachutim. Ak sa skutocne dna 11.5. vykonalo preplachnutie, tak hned nasledujuci den 12.5. okolo 17,00 bol jasne citit zapach vypustatnej zumpy do kanalizacie. Preto opat vyzyvam na systemove riesenie, ktore by zabranilo nezakonnemu vypustaniu obsahu zumpy do kanalizacie.
15. máj 2018

Ľudovít PÉTER

Dna 14.5 okolo 24,00hod.bol na Hlbokej ulici zaznamenany velmi silny zapch vypustanej zumpy do kanalizacie, ktory prenikal potrubim az do domu. Zda sa, ze vykonane preplachy nepriniesli ziadny ucinok. V tejto suvislosti ziadam, aby BVS nainstalovala automaticke zariadenie na odber kanalizacnej vody, ktore by mohol idnetifikovat povod zapachu a nasledne na to dopomohol dohladat povodcu nezakonneho vypustania zumpy do kanalaizacie.
15. máj 2018

Pavla Durecová

Kontrola napojení domácností /v marci/ dopadla jak?
17. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Bratislavská vodárenská spoločnosť prečistenie kanalizácie vykonala dnes 17.5.2018. V dňoch 11.5. a 14.5. vykonávali prečistenie na ulici Štúrova, z tohto dôvodu nemohli vykonať prečistenie v uliciach Písniky a Hlboká, ako bolo mestu prisľúbené. Kontrola pripojenosti na verejnú kanalizáciu stále prebieha. Na MsÚ Malacky sú predvolávaní občania, ktorí nemajú uzatvorenú zmluvu s BVS na odvedenie splaškových vôd do kanalizácie.

Ing. Jana Ježková
referent ŽP
12. september 2018

Pavla Durecová

Dnes 12.9. je zápach na ulici Hlboká už od poobedňajších hodín doslova neskutočný.Už ani nepomínam každodenný zápach po deviatej večer. Žiadam kompetentných aby tento podnet nadalej neoznačovali ako "vyriešený". Je to výsmech občanom. Nakolko máme kanál doslova pred domom, totálne nám to znižuje kvalitu života. Mesto nedokáže dlhodobo riešit tento problém. Je teda na občanoch, aby sa obrátili na iné inštitúcie.
21. september 2018

Odpoveď samosprávy

Vyjadrenie pracovníka BVS zodpovedného za prevádzku stokovej siete a čerpacích staníc Senica
Obvod Malacky:
Vzhľadom na opakujúce sa sťažnosti obyvateľov na zápach VK na Hlbokej ul. v Malackách, je táto zahrnutá do plánu čistenia. Toto bude realizované v najskoršom možnom termíne (cca 1-2 mesiace).
O termíne čistenia Vás budem informovať.

Gabriela Bedard
MsÚ
10. november 2020

Monika Ježková

Dobrý deň prajem,

prosím administrátora o zaslanie samospráve pre aktualizáciu daného podnetu, posledná reakcia je z roku 2018,

ďakujem veľmi pekne.
12. november 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. apríl 2021

Monika Ježková

Dobrý deň prajem,

posledná reakcia samosprávy je zo septembra/2018, napriek preposlaniu stále bez odpovede.
05. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve s upozornením na jeho neriešenie.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Situáciu riešenia podnetu preveríme.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? Apríl/Máj2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.