Hluk zo železnice

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Filip 21. marca 2018

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s podnetom, ktorý sa týka hluku železnice na sídlisku Juh. Hneď na úvod chcem poznamenať, že mám vedomosť o tom, že tento problém je tu odjakživa a nie je v kompetencii samosprávy. Nedá mi však upovedomiť vedenie mesta, ktoré zastupuje jeho občanov, aby sa pokúsilo iniciovať stretnutie s predstaviteľmi ŽSR, kde by sa snažilo predmetnú situáciu riešiť. Na Juhu sa za posledné roky spravilo (z hľadiska občianskej vybavenosti) veľa: rekonštrukcia chodníkov, osvetlenia a škôlky, výstavba ZŠ, súkromnej polikliniky, či otvorenie pobočky Slovenskej pošty. Dnes nám už chýba asi len jedna vec, a to protihluková bariéra. Bariéra medzi sídliskom a železnicou za priľahlými záhradami, a ktorá by mala významný vplyv na zvýšenie komfortu všetkých obyvateľov sídliska. Ďakujem.

22. marec 2018

Odpoveď samosprávy

V rámci modernizácie železnice je naplánovaná protihluková stena. ŽSR v súčasnosti obstarávajú dodávateľa stavby a projektovej dokumentácie.

Gabriela Bedard
MsÚ
13. máj 2018

Michal

V prvom rade by sa mal doriesit ten katastrofalny zvuk z priemyselneho parku. Z roka na rok je to horsie a horsie. Tu sa uz absolutne neda spat. 24 hod denne tie fabriky hucia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania