Nefunkčné verejné osvetlenie Padzelek Malacky

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Nora Líšková 31. júla 2018

V noci z 29.7. na 30.7.2018 bolo v celej mestskej časti Padzelek nefunkčné verejné osvetlenie. Z dôvodu bezpečného pohybu, ale aj dovolenkového obdobia a zvýšeného rizika vykrádania domov (skúsenosť z predošlých rokov) žiadame o urýchlenú opravu a spustenie osvetlenia.

31. júl 2018

Odpoveď samosprávy

VO je znovu ,porucha bola odstránená.

Ing.Gúth ,TEKOS spol. s r.o.
31. júl 2018

Marian S

Nesvieti verejne osvetlenie na Padzelku

Uz druhy vecer nesvieti verejne osvetlenie v lokalite Padzelek.
19. august 2018

Líšková

Od 18,8,2018 opäť nesvieti verejné osvetlenie. Žiadame o jeho spustenie. Opkuje sa to á cca 2 týždne. Ďakujeme.
05. september 2018

Odpoveď samosprávy

Verejné osvetlenie: výpadky aj pokračujúca modernizácia

Viacerí sme v poslednom čase zaregistrovali výpadky verejného osvetlenia. Čo sa deje a prečo? - pýtali sme sa dodávateľa modernizácie osvetlenia i vedenia mesta. Podľa ich informácií výpadky súvisia s kapacitou ističov a s – laicky povedané – postupným „odlaďovaním“ novozapojených svietidiel do sústavy v Malackách. Dôležité teda je, že nejde o systémovú poruchu, ale o dočasnú technickú záležitosť, ktorá sa v blízkej budúcnosti vyrieši.

Aktuálny stav modernizácie verejného osvetlenia
Do aktuálneho projektu boli pridané ešte dve lokality: Cesta mládeže v úseku od Hviezdoslavovej po Veľkomoravskú a časť Záhoráckej ulice pri dolnom kostole. Ďalšou dobrou správou je, že už aj Ulica Duklianskych hrdinov má kompletne nové verejné osvetlenie, čo znamená nielen nové svietidlá, ale aj nové stožiare a kabeláž pod zemou.
Napriek rozsiahlej modernizácii verejného osvetlenia zostáva ešte niekoľko lokalít, ktoré sa budú opravovať, resp. dopĺňať v budúcnosti. Ide o Cestu mládeže (od Veľkomoravskej po Nový cintorín), Zámockú (pripravuje sa revitalizácia celej zóny, pričom je pravdepodobné, že vzhľadom k historickému významu tejto lokality budú mať svietidlá iný dizajn) a dve zóny na Juhu (revitalizovali sa z eurofondov, preto ich nateraz nemožno meniť). Mesto už má pripravenú projektovú dokumentáciu pre verejné osvetlenie na Brniansku, dve zóny na Štúrovej, Vinohrádok, Továrenskú a Pezinskú. Odhadovaná cena je 800 tisíc eur.

Zastarané rozvody a kabeláž
Veľa havárií sa odstraňuje už teraz, počas modernizácie svietidiel. Pravdou ale je, že malacké verejné osvetlenie v Malackách trpí systémovými nedostatkami v podobe napríklad zastaranej kabeláže. Znamená to, že verejné osvetlenie bude musieť byť prioritou vedenia mesta aj v budúcnosti.

Text: Ľ. Pilzová,


Gabriela Bedard
MsÚ
10. december 2019

Monika Ježková

Prosím administrátora o opätovné preposlanie samospráve, aby sa k podnetu vyjadrili.

Ďakujem veľmi pekne.
11. december 2019

Odpoveď samosprávy

Podľa informácií, ktoré máme od spoločnosti Tekos, verejné osvetlenie funguje.

Gabriela Bedard
MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.