Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Monika Klasová 07. augusta 2018

Dobry den, chcela by som sa spytat na jednu dopravnu znacku. Mierove namestie, miesto pre invalida v tesnej blizkosti prechodu pre chodcov oproti byvalemu Zelenemu domu- specifikovana na EČV, majitel vozidla zomrel. Všetci vodiči tuto znacku rešpektujú az na jedno vozidlo. Na moju otazku preco na tom mieste parkuje mi odpovedal ze majitel zomrel parkovacie miesto môže pouzivat ktokolvek. Ja som mu tvrdila ze pokial je tam znacka a nieje odstranena tak je platne. Ak mam pravdu ja, poprosim o riešenie, ten vodič tam bez problemov stava denne a ak ma pravdu on poprosim kompetentných o odstranenie znacky aby sa aj poctivym vodičom uvolnilo miesto na parkovanie alebo miesto zmenit na všeobecné miesto pre telesne postihnutych bez určenia EČV. Dakujem a prajem pekny deň

08. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v danom prípade vodič vozidla neporušuje zákon, nakoľko dopravné značenie je neplatné z dôvodu úmrtia osoby, ktorej bolo parkovacie miesto schválené. O skutočnostiach potvrdzujúcich neplatnosť dopravného značenia bol upovedomený zodpovedný pracovník MsÚ a sú vykonávané opatrenia vedúce k odstráneniu tejto dopravnej značky.


Tomáš Chmela
Vedúci oddelenia výkonu služby a objasňovania priestupkov
Mestská polícia Malacky
14. august 2018

Katarína

Podla zakona na takto oznacenom mieste smie stat len auto, pre ktore je toto miesto vyhradene. Ak osoba zomrela, ma byt znacenie odstranene.
15. august 2018

Monika Klasová

Ja si to tiež myslím, ale podľa vyjadrenia MsP Malacky je všetko v poriadku. Znamená to ze všetci čo vedia že ten pán zomrel tam môžu parkovať lebo teraz vedia že je to OK a všetci tí čo nevedia že ta značka je neplatná budú dalej hľadať neúspešne v okoli parkovacie miesto aby neporušili zákon tým že budú parkovať na mieste vyhradenom pre invalida.
16. august 2018

Monika Klasová

Značka už bola odstránená, ďakujem.
21. august 2018

Tomasko

Samospráva: To je co za blbost. Znacka je na konkretne EC. To , ze ste ho vydali pre konkretnu osobu je vas problem. Chcete mi povedat, ze na tom mieste by mohol parkovat ziadatel (ak by zil) z akymkolvek autom z akymkolvek EC.
21. august 2018

Katarína

Nie, rezervovane miesto je vzdy len pre dane EC a moze mat majitel aj 4 auta, ziadnym inym by tam podla zakona stat nemal. Ale v MA asi moze ;-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania