Nedodržiavanie rýchlostneho limitu v obytnej zóne

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Lucia Hustavova 16. augusta 2018

V mene obyvateľov Záhradnej ulice: Záhradná ulica, ktorá je momentálne používaná ako obchádzka kvôli práci na diaľničnom privádzači, nemá chodníky. Je síce opatrená značkou obytnej zóny s maximálnou povolenou rýchlosťou 30km/hod, vodiči však toto označenie nerešpektujú a pohyb peších, navyše s deťmi po ulici je prakticky životu nebezpečný. Žiadame riešenie situácie vybudovaním spomaľovacov, dodržiavanie dopravného značenia navrhujeme dovtedy riešiť prítomnosťou hliadok polície.

17. august 2018

Občan

Dobrý deň.
Rýchlosť je problém celých Malaciek. Tak isto ako parkovanie na chodníkoch, prechodoch....
Stačí sa prísť pozrieť na cestu pri nemocnici- 30-tka a vozidlá tam jazdia 50+, aj kamióny a taktiež autobusy- šoféri z povolania...
17. august 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. V daných prípadoch ide o individuálnu zodpovednosť konkrétnych vodičov. Mestský úrad a mestská polícia nie sú zo zákona splnomocnené na monitorovanie rýchlosti, preto Váš podnet odovzdávame dopravnej polícii.

Gabriela Bedard
MsÚ
19. august 2018

Lucia Hustavova

Ďakujem za odpoveď, ale stále neviem, na koho sa obrátiť ak na ulici chceme dať položiť spomaľovače. Podotýkam, že sa bavíme o ulici s rodinnými domami s rodinami s deťmi, kde nie je žiadny chodník a situácia je neúnosná aj v prípade, že cez ulicu nevedie obchádzka.
21. august 2018

Lucia Hustavova

Dopravné značenie na začiatku zóny pri kúpalisku je vyvrátené.
25. august 2018

Ján Pagáč

Dobrý deň, prosím nepíšte že v mene obyvateľov Záhradnej ulice. Som taktiež obyvateľ ulice a retardér vôbec neschvaľujeme a nechceme. Autá tam stovkou vôbec nechodia, iba si hlúpo vynýšlate a zase raz vytahujete deti ako náhrašku za ktorú sa schovávate.
27. august 2018

Jana Pagáčová

Spomalovace,prosim,nie. Dajte tam kameru a hned sa zachyti,kto tam jazdi rychlo. Je smiesne ako si mesto zaplname spomalovacmi. Niekto kompetentny by sa mal nad tym zamysliet..... na 800 m mame 8 spomalovacov.......???? Dufam,ze zvitazi zdravy rozum.
28. august 2018

Marosh

Podla mna by bolo idealne vybudovat chodnik. Odporcovia spomalovacov sa vzdy najdu, hlevne ti co Zahradnu vyuzivaju len na tranzit ;)
@Pagacovci: nechce sa vám jazdit cez spomalovace? Jazdite si po svojej ulici, cez Dubovskeho :)
28. august 2018

Jana Pagáčová

O tom kadial budeme jazdit domov si rozhodneme sami, nepotrebujeme radu . Dubovskeho ulica je taka ista “nasa” ako aj Zahradna. Ale napriek tomu si myslime,ze spomalovace situaciu neriesia. Spomalovace nicia auta nielen nam,ale aj inym vodicom, hlavne,ked su tak neprofesionalne spravene ako na Padzelku. A co cyklisti? Skusme sa na tento problem pozriet z obidvoch stran.
30. august 2018

Marosh

Preto som za chodnik + dodrziavanie limitu 30km/h. Ale kedze je Zahradna pomaly jedina ulica na Padzelku bez spomalovača, tak soferi si ju radi vyberaju ako najrychlejsiu/najpohodlnejsiu. Ale musim uznat, ze vacsina tam jazdi opatrne, s ohladom na deti.
30. august 2018

Lucia Hustavova

Tiež nie som zástancom spomaľovacov na každom kroku a radšej by som chodila po chodníku. Ale povedzme si, aké sú šance na dobudovanie chodníka? To je otázka na Vás, pani Bedard. Sledujete ešte tento podnet? Faktom ostáva, že sa na svojej ulici necítim bezpečne a bezpečnosť mojej rodiny je pre mňa prvoradá. A spolu so mnou veľa mojich susedov, v mene ktorých (samozrejme nie všetkých obyvateľov) som podala tento podnet. Na koniec ešte dodám, že oceňujem, že policajná hliadka tu kontrolovala rýchlosť minulý týždeň vo štvrtok a videla som ako zastavili rýchlo idúce auto. Ale toto nie je dlhodobé riešenie
31. august 2018

František

Pani Hustavova, tak aky ma zmysel pytat si v uvodnom prispevku "vybudovanie spomalovacov" ked sama nieste ich zastancom??? Nejdete teraz akosi prosti sebe? Takisto nie sme za vybudovanie dalsieho spomalovaca, ved tolko kolko ich je na padzelku, to je nonsens. Sam nechapem ako to mesto mohlo povolit? Ano, otazka na mesto je presne nacrtnuta v probleme chodnika. Preco nevybuduju radsej chodniky? Na nich by sa mohli aj deti pokojne hrat.. pretoze nezabudajte.. cesty uz davno nie su tym cim byvali kedysi za nasich mladych cias, kedy sme sa mohli pokojne hravat na ulici. Dnes cesta nie je ihrisko ale dopravna komunikacia pre auta. Ano, nech sleduju ako rychlo vodici jazdia, a previnilcov nech potrestaju, ale stavat dalsie spomalovace pod prehnanou zamienkou ohrozenia zivota ( :D prosim Vas neprehanajte, chodim po Zahradnej denne a zase take zle ako to pisete to vobec nie je) je tak isto nonsens.
11. október 2021

Monika Ježková

Dobrý deň,

podnet v rovnakej lokalite a problémom s rýchlosťou sa riešil nedávno, je v ňom uvedená odpoveď samosprávy a svieti v stave - vyriešený

https://www.odkazprestarostu.sk/malacky/podnety/111181/zahradna-riesenie-dopravnej-situacie-nedodrziavanie-predpisov
01. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ako vyššie v komentári uviedla p. Ježková, riešením podnetu sme sa zaoberali. V danej lokalite je dopravným značením predpísaná maximálna povolená rýchlosť 30km/h. Vyblednuté/zle viditeľné dopravné značenie na konci ulice bolo vymenené.
Mesto Malacky odbor dopravy taktiež podal podnet na okresné riaditeľstvo policajného zboru na kontrolu a meranie najvyššej povolenej rýchlosti v danej lokalite.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, ORPZ
Kedy? 2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania