Štúrova-inštalácia pouličného kamerového systému

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Dana Mistríková 23. mája 2019

Dobrý deň, pán primátor. Bývam na Štúrovej ulici deväť rokov. Hneď vedľa mosta cez rieku Malinu sme si postavili dom s predstavou pokojného bývania. Opak je však pravdou. Po celý čas sa potýkame s vandalizmom, neporiadkom, rušením nočného kľudu, s vyčíňaním opilcov... Každé závažnejšie narušenie som ohlásila na polícii, nikoho sa ale nepodarilo vypátrať. Vždy sa stretnem s tým, že by mali byť na ulici bezpečnostné kamery. Po poslednej nepríjemnej udalosti, keď mi niekto rozbil zadné sklo na aute pred mojím vlastným domom, som sa rozhodla, že Vás požiadam o inštalovanie bezpečnostného kamerového systému na ulici Štúrova, predovšetkým v mieste, kadiaľ prechádzajú hlavne opilci zo sídliskových krčiem cez most ďalej po našej ulici. Susedia sa k žiadosti pripájajú. Ďakujem. Mgr. Dana Mistríková

23. máj 2019

Občan

Možno to súvisí aj s tým, že určite máte dvor, kde by ste mohli parkovať svoje auto.
No ak dobre vidím na foto, tak medzi autom a plotom je možno cca70cm?
Opravte ma ak sa mýlim, ale na tejto ulici je parkovanie na chodníku veľký problém a nikto nepozerá na chodcov, mamičky a oteckov s kočíkmi.
Možno to bol takýto chodec pod vplyvom alkoholu frustrovaný z neriešenia parkovania na chodníku v tejto časti.

Zamyslite sa aj nad touto variantou.
29. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pri budúcej modernizácii kamerového systému navrhneme túto lokalitu na umiestnenie nového kamerového miesta.
Nové kamerové miesta vytvárame spravidla po udelení dotácie na modernizáciu kamerového systému. Takéto miesto schvaľuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR po štatistickom vyhodnotení výskytu negatívnych javov v danej lokalite. Aj preto je dôležité vždy pri zaznamenaní negatívneho javu kontaktovať Mestskú políciu na t.č. 159, alebo Policajný zbor SR na t.č. 158.



Vladislav Kunák
MsP MsÚ MA
10. jún 2019

miso

Presne tak parkujete s autom na svojom dvore a nemusíte sa báť vandalizmu ,táto ulica je včasné 7:30-7:55 ráno cez týždeň problematická s prejazdom keďže veľa obyvateľov miesto toho aby parkovalo na svojich pozemkoch stojí na ceste a je dosť problém prejsť po Štúrovej od ZŠ do mesta keďže oproti idu stále autá a pravú stranu blokujú odstavené autá ,väčšina domov má možnosť parkovať vo dvore pripadne zrušiť predzahradku .obdobna situácia na Jánošíkovej kde má problém aj MHD
10. jún 2019

Dana Mistríková

"Obcan" a "miso", vaše komentáre sa týkajú samostatného podnetu - prosím, riešte to iným spôsobom. Tu sa zaoberáme vandalizmom a poškodzovaním súkromného majetku. Vaše vyjadrenia pôsobia ako súhlas s vyčíňaním (frustrovaných) opilcov, ktorí "trpia" tým ako svoje autá parkujú obyvatelia ulice. Absolútne nesúhlasím, že sa problém vyrieši parkovaním vo dvoroch. Občan má právo parkovať svoje vozidlo pred svojím vlastným domom, napríklad aj preto, že auto používa niekoľkokrát denne pri svojej práci, navyše, ak neporušuje pravidlo priechodnosti chodníka. Bude užitočnejšie pomôcť nájsť páchateľa ako obviňovať mňa a mojich susedov na ulici. Ďakujem všetkým.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.