Hviezdoslavova-kanalizácia-upchatá

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Stefan Tesarovic 10. júla 2019

22.6.2019 o 16 hod bola nad Malackách búrka takáto bola aj pred rokom 6.6.2018 boli sme vytopeny ulica Hviezdoslavova úsek od Cesty Mládeže po Koziu ulicu a celá Kozia po čističku BVS potrubie to nestačilo brat.Toto potrubie som dal preveriť a skontrolovať BVS. Za mojej prítomnosti a zastúpenia pracovníkom BVS kde kanalizácia 80 cm je na 60 cm upchaté zeminou a blatom tým je na 2/3 nefunkčná a nestačí tú vodu odvádzať.Upozornoval som na to aj mesto že je to od vtedy ako SPP robili prekládku plynomerov a montáž po ulici pracovníci pri výkonoch nahádzali zeminu na odtokové šachty v ceste ktoré ucpali kanalizáciu.Nikto s tým doteraz neroby budeme čakať že nás znovu bude vytapat nikto to nerieši veď to je silný havarijný stav.Pokial mali BVS údržbu a stredisko v Malackách tak sa robila údržba

16. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Váš podnet bol postúpený prevádzkovateľovi kanalizácie BVS, a.s.. Prevádzkovateľ kanalizácie vykoná prečistenie kanalizácie v uvedenom úseku.
Kto? BVS,a.s.
Kedy? do 3 mesiacov

Ježková, ÚVaŽP
01. august 2019

Stefan Tesarovic

Treba tlačiť na BVS aby sa pravidelne robila údržba a čistenie kanalizácie toto sa nerobí už asi 20 rokov nikto túto činnosť na našej ulici nikto nerobil ani nerobia pravidelne kontroly.Tato situácia nie je len naša ulica Hviezdoslavova na Kozia ktorá ústi až do čističky BVS.Kde to je na 3/4 kapacita potrubia upchata a jej výkon potom je len1/4.Ked nemajú riešenie nech to čistia fekalmi a to odtahuju ale musia začať od čističky smerom do mesta to potrubie treba začať uvoľňovať v prípade nepriechodnosť i to treba opraviť..To je okamžite najrýchlejšie a najlacnejšie riešenie ako začať tento celomestské problém riešiť.Chcem sa ešte opýtať prečo fekálne vozidla denné zvážajú plne fekále z okolitých dedín do čističky a nám to znižuje kapacitu?
Mi to vidíme lebo tu bývame zistite si koľko tam denne dovezú po Kozej ulici plných fekalov.
Od júna r.2018 som na tento problém upozorňoval do dnešného dňa tu nebol ani nikto pozrieť a preskúmať situáciu.Odpoved do 3 mesiacov sa vyčistí pozrite stále prší a máme znovu záplavy pivníc sme vytopeny.Na čo čakajú 3 mesiace? Prosím Vás to je havarijná situácia ktorú treba riešiť okamžite keď to nedokážu tých ľudí treba okamžite odvolať brat ich na zodpovednosť.Vedenie BVS už malo byť dávno vymenené.Mame to dať do novín alebo ľade na poriesenie.
14. august 2019

Roman

Hviezdoslavova-kanalizácia-upchatá

V priebehu týchto letných prázdnin obyvateľov mesta Malacky na Hviezdoslavovej ulici počas prívalových dažďov pravidelne vytápa. Na ulici nestíha kanalizácia pri dažďoch brať veľké množstvo vody, pretože je upchatá. Situácia je po viac ako roku znovu kritická. Pokiaľ je na ulici veľké množstvo vody tak to steká aj na chodníky, pretože obrubníky sú dosť nízko. Po odbornom zásahu plynárov a následnom opravení cesty, sme sa dostali do štádia, že voda z cesty nám steká rovno do garáže – do domu. Čo je naozaj neprípustné. Žiadame o opatrenia, aby sa daná situácia neopakovala. V prílohe prikladáme fotodokumentáciu.
14. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
daný podnet sme poslali aj BVS s prosbou o vyriešenie probléme.
S pozdravom
Administrátorka portálu
26. september 2019

Marek

Najlepsie je nechat problem casom "vyhnit" a nech sa trapi chuda obcan sam a nech aj znasa nasledky na svojom sukromnom majetku. Ci v tomto pripade to bude inak? Bodaj by to tak bolo ☺
11. december 2019

Monika Ježková

Dobrý deň,

prosím administrátora o opätovné zaslanie samospráve - podnet je už dlhodobo označený ako - Neriešený.

Ďakujem veľmi pekne.
13. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
daný podnet sme opätovne poslali BVS s prosbou o vyriešenie probléme.
S pozdravom
Administrátorka portálu
27. júl 2020

Stefan Tesarovic

Chcem poďakovať vedeniu a správe mesta že poriesilo problém zatopenia našich domov a bytových priestorov ktoré sme prežívali a riešili posledné roky. Najväčší problémom v Malackách boli upchaté kanalizácie mestského odpadu ktoré sa necistili v niektorých úsekoch aj20 rokov odvtedy ako sa údržba BVS v Malackách zrušila a sa všetko presťahovalo do Bratislavy.Tu bol. celý dôvod že túto kanalizáciu pravidelnou údržbou treba čistiť m ktorá sa pri používaní upchava.Ja som našla som to niekoľko rokov upozornoval aj vodárne robili sme jej kontrolu a keď 80 c m potrubie bolo 60cm upchaté bahnom,robili sa aj prípojky plynu,nikto tomu nevenoval pozornost a kapacita potrubia bola len1/4 ostatné 3/4 bola upchaté. Od minulého roka boli už také silnejšie lejaky ale pan Boh zaplať neboli záplavy. A preto ďakujem mestu že tento problém asi poriesilo a treba aby sa v tom neprestalo a do budúcna nech sa o to pravidelne zodpovedný starajú a vykonávajú údržbu pravidelným čistením.
27. júl 2020

Stefan Tesarovic

Ja som chcel podkovat za to že sa tomu problému pomohlo poriešiť a nás občanov upokojiť čomu sme vďačný a mesto v tom nepoľavili a dohliadalo aby sa tie potrubia pravidelne čistili a kontrolovali. Aby sa údržba nerobila zase po 20 rokoch. Za to chcem mestu poďakovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.