Rakárenská-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Hubert Kaffka 09. septembra 2019

Totálne zanedbaná údržba Rakárenskej ulice. Na jar v tejto časti prebiehal výrub stromov. Nikto sa neunúval očistiť časť vozovky od zeminy a koreňového systému stromov. Fotka je asi mesiac po výrube. Súčasný stav je ešte horší. Na dobre ukrytom asfalte už rastie pomerne vysoký porast stromov. Kedysi tu bez problémov prešli dve autá vedľa seba. Dnes sa tam sotva zmestí jedno. O výtlkoch ani nehovorím.

05. september 2019

Hubert Kaffka

Pripájam foto súčasného stavu z 2.9.2019
24. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme preposlali samospráve s upozornením na neriešený stav.
S pozdravom
Administrátorka portálu
30. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tento úsek vozovky bol prešetrený a odkomunikovaný s vedením Vojenských lesov, ktoré nás informovalo, že daný úsek je v ich samospráve , a teda dajú ho do poriadku. Presný termín nám však nevedeli dať, ale informácia bola, že náletové topole odstránia. Boli upozornení, že aj vozovku treba začistiť a upraviť krajnicu. Daný podnet budeme sledovať a vlastníka pozemku v prípade nevykonania opravy opätovne vyzveme.

Bačová, ÚVaŽP
30. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme preposlali aj zodpovednému subjektu - Vojenské lesy, s prosbou o vyjadrenie.
S pozdravom
Administrátorka portálu
02. október 2019

Hubert Kaffka

ďakujem Vám za politicky korektnú odpoveď, s nulovou výpovednou hodnotou. Majetok mesta (predmetnú časť pozemnej komunikácie Rakárenská) majú v samospráve Vojenské lesy??? Ak im mesto zverilo svoj majetok, malo by dohliadnuť na to, že jeho majetok sa nezanedbáva a to podotýkam dlhodobo!!

Presný termín Vám však nedali, ale vy podnet budete sledovať. Ako dlho ho teda budete sledovať? Mesiac, dva? Rok, dva? Následne vyzvete vlastníka!?!? Podľa katastrálneho portálu je vlastníkom komunikácie Rakárenská mesto Malacky!!! Takže koho to vlastne chcete následne vyzvať?

Preto by som ocenil, aby sa daným podnetom začal zaoberať niekto kompetentný, kto vie aj reálne zabezpečiť jeho riešenie.

S pozdravom
Neriešime neriešiteľné!
30. november 2019

Monika Ježková

Dobrý deň pán Hubert, zaujímalo by ma ci to tam Vojenské lesy dali do poriadku tak ako bolo prislúbené, ako to tam teraz vyzerá?
01. december 2019

Hubert Kaffka

Dobrý deň pani Monika,
Vojenské lesy čiastočne odhrnuli zeminu z komunikácie, ale o nejakom serióznom vyčistení a údržbe sa hovoriť nedá. Predpokladám, že situácia sa bude čoskoro opakovať. O výtlkoch ani nehovorím.
15. jún 2020

Mesto Malacky

Dobrý deň,
Výtlky v danej lokalite boli zaasfaltované v rámci opráv miestnych komunikácií.
Prikladám aj aktuálne fotografie z miesta. V prípade opakovaného zarastenia a znečistenia vozovky budeme kontaktovať vedenie Vojenských lesov. Podnet považujeme za vyriešený.

S pozdravom,
Gelinger Matúš.
Samostatný odborný referent komunálnych služieb
Útvar výstavby a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania