Jána Hollého-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Lukáš Šíp 27. januára 2020

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či by nebolo možné v rámci plánovaných rozkopávok sa obrátiť na poskytovateľov telekomunikačných služieb a na ulici Jána Hollého zaviesť optický kábel na internet, nakoľko je tu problém so zavedením spoľahlivého internetového pripojenia. Ďakujem za odpoveď s pozdravom Lukáš Šíp.

27. január 2020

Malačan24

Dobrý deň,
tento problém nie je len na ul. J. Hollého, ale aj na okolitých uliciach (Svätoplukova, Vlastenecká, Budovateľská...) - vlastne všade, kde nie je optika.
Pokiaľ sa nemýlim, tak cez J. Hollého optický kábel ide, ale asi napojiť sa naňho nedá, kedže slúži len na napojenie novovzniknutých ulíc (S. Chalúpku, J. Kalinčiaka...).
04. február 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto priebežne schvaľuje jednotlivé projekty súkromných developerov. Poskytovanie telekomunikačných služieb je súkromnou investíciou viacerých spoločností na trhu. Na základe nedobrých skúseností mesta z minulosti, kedy súkromné spoločnosti dokonca bez súhlasu a vedomia mesta umiestňovali optické káble do zeme, muselo mesto pristúpiť k prísnej regulácii. Stávali sa dokonca prípady, kedy spoločnosť realizovala pokládku v rozpore s technickou normou a mestu tým spôsobilo problémy pri neskoršej rekonštrukcii ulice. Každá jedna investícia je preto posudzovaná individuálne. Mesto si pokladá optické káble pri svojich investičných akciách a rekonštrukciách automaticky.

Gabriela Bedard
MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania