Gen. M. R. Štefánika-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Pohodacik 27. apríla 2020

Dokedy budú mestský policajti ignorovať kolízné situácie pri Apre kde sa šialene parkuje a stojí na zákaze zastavenia pri nákupných horúčkach klientov tohto centra.Hlavne poobede keď tade prechádza najviac áut do a z priemyselných parkov a to nehovorím o sobote doobeda,úplná divočina parkuje sa obojsmerne na smerovkách a keď príde kamion úplná zápcha niekedy až po hlavnú križovatku.Je to hlavná tepna z Malaciek na sídlisko Juh a Bratislavu.

04. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Bol postúpený na úrad výstavby a životného prostredia. Bude sa ním zaoberať stavebný úrad - odbor dopravy.

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
12. máj 2020

Malačan24

Súhlasím, len na danom dopravnom značení (foto podnetu z Google Maps) je zákaz zastavenia s dodatkovou tabuľou (okrem zásobovania) takže sa pravdepodobne (určite) budú ohľadom kamiónov spomínaných v podnete vyhovárať na toto, lebo ide o zásobovanie.
Ja som minule v tejto kolóne strávil skoro 10 minút pre zaparkovaný kamión, ktorý blokoval jazdný pruh smerom do mesta (vid foto), nehovoriac už o cúvaní "šoférov" do hlavnej cesty z "parkoviska"...
03. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Malacky - odbor dopravy preverilo dopravnú situáciu pred prevádzkou APRO Záhradné centrum s.r.o. Prevádzkovatelia boli upovedomení o nepriaznivej dopravnej situácií a zároveň boli upozornení, aby v budúcnosti nákladné vozidlá boli odstavené na vyhradených parkovacích miestach tak, aby neobmedzovali ostatných účastníkov cestnej premávky.

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
03. jún 2020

Pohodacik

Ďakujem uvidíme či sa niečo zmení jazdím okolo niekolkokrát denne.
03. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Prikladám aj stanovisko od Mestskej polície.

,,Dňa 13.05.2020 som vyslala hliadku na miesto z dôvodu vyhotovenia fotodokumentácie priamo na mieste, nakoľko z fotografie, ktorá bola uverejnená v OPS, táto bola zle viditeľná a nebolo možné rozpoznať, čo bolo uvedené na dodatkovej tabuľke pod DZ B34 "zákaz zastavenia". Z fotodokumentácie, ktorú hliadka vyhotovila na mieste, je zrejmé, že pod touto DZ B34 je dodatková tabuľka "okrem zásobovania", čo nám dosť komplikuje situáciu, pretože problémové situácie, ktoré na mieste vznikajú, sú najmä z dôvodu parkovania takýchto dodávok, ktoré prevádzku APRO zásobujú. V tomto prípade nie je možné vodičov sankcionovať. Počas pôsobenia hliadky na mieste bola dopravná situácia prehľadná. V prípade, že hliadka prejazdom uvedeného úseku zistí porušenie, tzn. že na uvedenom úseku parkuje vozidlo, ktoré nezásobuje, samozrejme, nie je problém vodičov sankcionovať, čo sa bežne v praxi stáva. Vo väčšine prípadov, ak vznikne kolízna situácia, vodiči sami oznamujú porušenie a hliadka je na miesto vyslaná, kde dochádza k náprave. Ako som už vyššie uviedla, vo väčšine prípadov ide o dodávkové vozidlá, ktoré prevádzku zásobujú, avšak v prípade udeľovania pokút týmto vodičom by príslušníci konali v rozpore so zákonom."

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania