Záhorácka-chodník-rozkopaný

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Pavel Boďo 23. júna 2020

Dobrý deň, denne cestujem vlakom do práce a každý deň prechádzam peši cez Malacky na stanicu. Kedže v súčastnosti prebieha v celých Malackách rekonštrukcia plynovodu nedá mi nevšimnúť si spôsob a kvalitu prác firiem vykonávajúcich rekonštrukciu. Neviem či má vôbec niekto odborný dozor nad týmito prácami ale niektoré postupy sa nám spätne ukážu po čase prepadnutými cestami a chodníkmi. A chcem poukázať aj na to ako sa správajú k majetku mesta - (viď. hlina nahádzaná na lavičkách) stačilo by to pritom len zakryť fóliou.
Takisto pekný rovný chodník na Nádražnej sa po ich rekonštrukcii stal hrboľatým čudom- to snáď ani učeň tak zle nepoloží takto dlažbu.
Poprosil by som zástupcov mesta aby upozornili staviteľa na tieto nedostatky a aby lepšie dozeral na kvalitu vykonávaných prác.
Ďakujem

24. jún 2020

Občan

Tomu sa povie, že nádhera.

Tie lavičky- čistá katastrófa. Aj keď ich očistia od hliny, kamene v nej poškodia štruktúru dreva a začne sa na tom mieste hnilobný proces, voda, sneh, mráz...a máme po lavičkách

To uloženie dlažby po oprave a mláky je vskutku nádherné. Človek aby si robil na chodníku slalom, a deti sa krásne vybláznia v kalužiach- no čo už niekomu na tom záleží? Ak má dieťa domov pár metrov, beriem, ale ak má cestovať s rodičmi vlakom alebo autobusom, asi ho prechladnutie neminie.

A BOZP vám niečo hovorí?
Minimálne v tých dutinách je riziko vyvrtnutia členku. Ak beriem katastrofický scenár, pod dlažbou dutina plná bahna a vody, prepadne sa dieťa 1,2,3---x ročné, tak nemá šancu...

Žiadam o urgentné vyriešenie nedostatkov, urgentné nastavenie procesov prác a kontroly vykonyných prác, ako aj kontroly finálnej úpravy nie ihneď po realizácii, ale aj po uplynutí cca 14dní, a taktiež po dvoch dňoch dažďov, sneženia....

Ďakujem
26. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Na mieste je mestom Malacky vykonávaná pravidelná kontrola, pri ktorej sa zisťujú nedostatky a vady diela. Od zhotoviteľa bude vymáhaná náhrada za vzniknuté škody na majetku mesta. Nakoľko práce nie sú ukončené, mesto Malacky preberie dielo až po odstránení nedostatkov a po uvedení chodníkov do pôvodného stavu. Taktiež po prebratí diela zhotoviteľ poskytuje záruku na vykonané práce v lehote 48 mesiacov.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania