Gen. M. R. Štefánika-Kanalizácia-upchatá

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Ľubomír Ondrejka 12. augusta 2020

Ako asi najnižšie položený dom v našej ulici máme každý jeden krát vytopený suterén pri prietržiach. Nie je to spôsobené len nedostatočnosťou kanalizácie ale neporiadkom na ulici.Do odvodňovacích žľabov ktoré máme vybudované pri garáži a pri chodníku, ďalší kanálový vstup dal na vlastné náklady vybudovať otec na ulici nahrnie ihličie z celej ulice to upchá všetky vpuste a vždy to končí natečením vody do suterénu. Pri ceste sa dal vybudovať žľab ktorý vybudovalo mesto no tiež jeho kapacita bola znova prekročená. Tento stav je už neúnosný v suteréne začali opadávať omietky do výšky cca 30 cm. Je mi zbytočné že si pravidelne upratujem ulicu keď sa ihličie a smeti doplavia zo vzdialenosti 2-3 domov s každej strany+z cesty. Prikladám staršie foto kde už väčšina vody odtiekla vďaka otvoreniu kan

12. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. V priebehu zajtrajšieho dňa bude na mieste vykonaná obhliadka. O zistených skutočnostiach a riešení problému Vás budem informovať prostredníctvom portálu OPS.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? August/September 2020

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
13. september 2020

Ľubomír Ondrejka

Vzhľadom na to že uplynulo viac ako zákonných 30 dní od podnetu a vyššie uvedenej reakcie mesta predpokladám s tým šetrením o ktorom neviem že prebehlo (neevidujem že by ma niekto pri šetrení kontaktoval) nepovažujem reakciu za dostatočnú.Mám k dispozícií aj video ako to pri daždi prebieha no vzhľadom na veľkosť súboru a formátu videa ho Váš systém odmieta uploadovať.
16. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Ondrejka,

Na mieste som vykonal obhliadku.
Mestom Malacky bola zadaná objednávka na vyčistenie chodníka, ako aj žľabu a dažďovej vpuste. Tým sa pri prietrži zamedzí upchávaniu nečistotami a zvýši sa kapacita dažďových vpustí.

Pri šetrení som nemal možnosť Vás kontaktovať, nakoľko ste žiaden kontakt, ani číslo domu v podnete neuviedli. Taktiež si Vás dovolím informovať, že zákonom stanovená lehota 30 dní sa na podnety uverejnené cez portál odkaz pre starostu nevzťahuje.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, TEKOS Malacky
Kedy? September/Október 2020

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
23. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Odvodňovací žľab bol v priebehu včerajšieho dňa vyčistený, rovnako tak aj dažďové vpuste.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, TEKOS Malacky
Kedy? September 2020

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania