Komenského-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Martin

Neriešený

asfaltový chodník je na viacerých miestach popraskaný a vplyvom rastu koreňového systému sa chodník dvíha a vlní. chodím tade takmer denne s kočíkom a je to extrémne nepríjemné.

05. október 2023

Aurélia

Ešte nevieme či to opravia, písať môžeme koľko chceme ale či sa do plánu opráv dostane a zrealizuje je vážna otázka na MÚ, pretože mestské časti disponujú s investíciou na rok a tá je nepostacujuca na všetky opravy aj primátor píše že je to v pláne ale ktorého roka nevieme. Smola že sa rekonštrukcie nevykonávajú aj z revitalizáciu zelene, kde na chodníkoch by nemali byť žiadne stromy ale na trávnatých častiach aby ich korene nezničili chodníky. Pri cestách z bezpečnostného hľadiska by ani stromy nemali byť. Ale to by sa museli všetky zložky dohodnúť na jednorazovom správnom riešení v prospech chodcov i vodičov.
05. október 2023

Matej Jesenský

ja proti stromom pri cestách nemám nič, práveže to vítam a schvaľujem, lebo ak sú dobre zvolené, tak vytvárajú dostatočný tieň a zabraňujú tak prílišnému ohrevu či už cesty, alebo mesta celkovo. problém však vidím v prevedení, keďže sa stromu nechá cca 1m² pôdy a okolo sa vytvoril chodník, ktorý ten daný strom potom koreňmi poškodzuje. riešením by mohol byť pás zelené medzi cestou a chodníkom, ako je napr. na ulici Thurzova. Nanešťastie sa to takto nedá realizovať všade, keďže chodník musí mať istú šírku...Čo sa týka ulice Komenského, tu sa to realizovať dá (teda až na parkovisko pred políciou), pretože tu je medzi chodníkom a budovami dostatočný priestor na posunutie chodníka ďalej od cesty a vytvorenie spomínaného pásu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania