29.augusta-lavička-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Martin

Uzavretý

Na pešej zóne v centre Martina je 98 lavičiek. Odkedy boli namontované, drevené priečky na lavičkách neboli ošetrené. Lavičky sú špinavé, drevo praská. Na niektorých boli vymenené poškodené priečky, no ani nové neboli nijak ošetrené. Existuje množstvo prípravkov na údržbu materiálu z trvalých drevín. Po dvadsiatich rokoch by sa, myslím, patrilo, postarať sa o adekvátnu údržbu.

25. október 2023

Dwayne Hicks

natieranie lavičiek z dôvodu autorských práv nieje možné.to mi bolo odpísane keď som na toto poukazoval.Vskutku mesto snov tento Martin
25. október 2023

Patrick Schwab

Tie lavičky sú štandardný, katalógový výrobok mestského mobiliáru, myslím. Nie je to autorský originál. Ak by aj bol, chcel by som vidieť architekta, ktorý by protestoval proti údržbe svojho diela a nechal ho rozpadať vplyvom poveternostných podmienok. Hovoríme o prebrúsení zvetralého dreva a jeho napustení vhodným prípravkom, nie natretím na červeno :)
25. október 2023

Aurélia

Skôr by ich bolo potrebné vymeniť za pre delené aby na nich neležali podnapití a spoločensky unavení jedenci
27. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Opravy lavičiek sa vykonávajú pravidelne podľa potreby. Maľovanie nie je momentálne možné.
27. október 2023

Patrick Schwab

Vážený predstaviteľ samosprávy. Nik nehovorí o maľovani!!!! Existuje viacero spôsobov ošetrenia dreva bez toho, aby sa použila farba.
Tie lavičky je potrebné mierne prebrúsiť a napustiť impregnačným prípravkom. Stačí sa poradiť so stolármi, ktorí pracujú s masívnym drevom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania