J.Mazúra-účtovanie parkovania

Zodpovednosť za riešenie: Martin

V riešení
meno
Bohumil Janíček 11. marca 2019

Dobrý deň, Chcel by som Vás požiadať o vyriešenie nespravodlivého účtovania za parkovanie na ul.J.Mazúra 4418/12. Koncom minulého roka som sa dozvedel, že majitelia prenajatých parkovacích miest na menovanej ulici užívajú parkovacie miesta vo výmere 12 m² a za 1m² hradia sumu 0,04€ za jeden deň. To znamená, že za 12 m² hradia 0,48€ za jeden deň x 365 dní = 175,2€ za jeden rok.
Na uvedenej ulici máme prenajaté miesta na parkovanie aj piati majitelia sklápacích garáží, ale nám účtujú 20 m ² za sumu 389,58€ od 1.1.2019.
Podotýkam, že sklápacie garáže zaberajú priestor o veľkosti 14,4m², aj s manipulačným priestorom potrebným na obsluhu garáže.Chcel by som ešte podotknúť, že štyria majitelia garáží sme už dôchodcovia a na danej ulici sme asi zaradení, ako druhotriedny občania mesta Martin.

27. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Vyhradené parkovacie miesta s parkovacou zábranou sa riadia podľa VZN č. 76 o miestnych daniach a prenájom sklápacích garáží podľa VZN č. 99 o hospodárení s majetkom mesta. Z uvedeného dôvodu sú rozdielne výšky poplatkov.

Ing. Jarmila Mráziková, OKS, MsÚ Martin
27. marec 2019

Bohumil Janíček

Dobrý deň, nám je jedno pod akým číslom VZN, je stanovený poplatok, ale o to, že uvedené pozemky sa využívajú na rovnaký účel sú súčasťou jednej ulice. Naviac pozemky, ktoré mesto zabezpečilo zábranou majú výmeru 12 m štvorcových a pozemky na ktoré sme si uložili vlastné garáže majú výmeru 14,04 m štvorcového, aj s obslužným priestorom. Pýtam sa, prečo sa nám účtuje 20 m štvorcových?????
12. apríl 2019

Bohumil Janíček

Ešte by som chcel dodať, že mesto sa o miesta určené na parkovanie absolútne nestará. Či je leto, alebo zima absolútne nič sa nedeje, len Vám pošlú šek, ktorý hraničí s výpalníctvom a to je všetko. Nikto Vám prenajatý priestor nevyčiští, sneh neodhrnie ani neobnovia čiary, ktoré vymedzujú jednotlivé miesta. Absolútne žiadna pridaná protihodnota za vynaložené finančné prostriedky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.