P. O. Hviezdoslava-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Martin

Vyriešený

Dobrý deň, teší má že sa opravuje (aj keď asi aj v súvislosti s pokládkou optiky) chodník na Hviezdoslavovej. Protiľahlá strana je vydláždená už niekoľko rokov preto som čakala kedy dôjde aj na opačnú stranu. Len by som sa chcela spýtať, či bude chodník rovnako kvalitne položený aj s výsadbou (doplnením) stromoradia tak ako to je na opačnej strane. Ak to mesto nespraví teraz tak najbližších 20-30 rokov už asi nik.

05. november 2019

Ján

Neviem, neviem či sa dočkáme dlažby aj na tejto strane cesty. Pozrite si ostatné ulice v meste.
Dláždi sa väčšinou len chodník po jednej strane ulice. Prečo ???
21. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Toto nie je investícia mesta. Spoločnosť Slovak Telekom má zazmluvnenú spoločnosť k pokládke nového optického káblu. Podmienkou je, že po rozkopávke musia dať chodníky do pôvodného stavu s ohľadom na zeleň, ktorá je v okolí. Podnet bol vyriešený.

Renáta Habrunová, vedúci sekretariátu primátora MsÚ Martin
23. november 2019

Ján

No teda. To ste ten podnet úradníci bravúrne vyriešili!!!
26. november 2019

Júlia Novanská

Aj u nás sme to mali rovnako, resp. máme, jedna strana chodníka je zo zámkovej dlažby, druhá asfaltovaná. Bolo mi vysvetlené ako je vyššie spomenuté, Telekom musel dať chodníky do pôvodného stavu, predtým tam bol asfalt, dali nazad asfalt. Zámková dlažba je dvojnásobne drahšia, keby sa v MČ al. na meste našli peniaze, mohla sa dať tá, ale bohužiaľ, neboli na to zdroje. Preto na jednej strane asfalt, na druhej zámková. Čo sa týka zelene, podobne ako som napísala pod iný podnet - nie je koncepcia. Treba iniciovať stretnutie poslanci, obyvatelia, úradníci a tlačiť na nich, že chceme výsadbu. Hoci v prvom rade asi bude potrebná pasportizácia zelene, to som už kdesi zachytila, že sa nad tým min. uvažuje, resp. hľadajú sa zdroje na jej vypracovanie(ak si dobre pamätám). Videla som nejakú novú výsadbu stromov v našej MČ, ale neviem, kto určuje, kde sa vysadí a čo ...
27. november 2019

Ján

S tým asfaltom a dlažbou to nie je celkom tak. Napr. ulica Kuzmányho mala chodník popri Čiernej pani len z polovice vydláždený a teraz je vydláždený ďakovať pekne po celej dĺžke ulice.
Bolo treba len rokovať s Telekomom a dohodnúť sa na spolufinancovaní. Veď keď sa už do niečoho takého rozsiahleho pustíme nech to stojí čo to stojí. Je to investícia na dlhé roky. A samozrejme celá ulica by vyzerala omnoho lepšie keby boli chodníky vydláždené. Ale rozmýšľanie bolí. Však, páni na radnici.
27. november 2019

Júlia Novanská

Ak sa nemýlim, tak to doplácala naša MČ Stred zo svojich financii, aby bol vydláždený celý. Ale nie som ti teraz úplne istá.
27. november 2019

Jana Marčeková

Ono to nie je úplne len o estetickosti ta dlažba. Dláždený chodník ma viac výhod vrátane toho, že prepúšťa zčasti vodu čo je dobre kvôli zeleni ak je vysadená a v prípade dažďov či už menších či väčších, vždy napomáha k rýchlejšiemu odvodneniu. Rovnako v prípade akýchkoľvek zásahov do chodníkov je praktickejší dláždený chodník. Súhlasím, že niektoré riešenia a výhovorky že to nie je “akcia mesta” sú alibistické. Radšej nerobiť nič ako “len aby bolo” Telekom by pristúpil aj na ine podmienky..
27. november 2019

Júlia Novanská

Telekom nám okrem iného osadil na chodníky nezmyselné stĺpiky, keď som to riešila, tiež sa došlo k tomu, že zlyhala komunikácia, keby v tom boli zainteresovaní občania, určite by sa tlačilo na hľadanie iného riešenia, súhlasím s Vami, Telekom by musel pristúpiť aj na iné podmienky ...
28. november 2019

Martin

Ludia niesu peniaze treba opraviť kachlicky na námestí. Nato sa vzdy najde.
28. november 2019

Ján

Možno by si toto celé mal prečítať aj pán primátor a so všetkými čo majú takéto záležitosti na starosti aj konečne začať niečo riešiť. Nie len driemať, čakať a nerozmýšľať. Kde sa to mesto Martin uberá?????!!!!!!!!!!!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania