M.R. Štefánika -chemický postrek

Zodpovednosť za riešenie: Martin

Vyriešený
meno
Ján 23. apríla 2020

Stále hovoríme o ochrane životného prostredia, o hmyze, včielkach, kvietkoch,...a veselo ničíme chemickým postrekom všetko živé. Tak to bolo aj dnes 22.4.2020 keď zamestnanec v protichemickom ochrannom odeve striekal
(zrejme ničil púpavu a sedmokrásky) trávnik na pešej zóne uprostred mesta za výdatnej podpory vetra a za prítomnosti nechránených chodcov. Veď hádam nechceme mať sterilné trávniky bez života! Prosím o vyjadrenie. (*podnet upravený administrátorom)

23. apríl 2020

Róbert

To ma tiez zaujima.
23. apríl 2020

Victor

Trávnik plný buriny je krajší podľa Vás? O čo Vám ide? Sa nudíte tak začnite doma štrikovať a nezneužívajte tuto aplikáciu prosím Vás a nemýľte si trávnik v centre mesta a daku lúku v Jahodnickych hájoch. ĎAKUJEM za pochopenie.
23. apríl 2020

Róbert

Tu neide o travnik. On je zakukleny ako kozmonaut, a striekal to aj na okoloiducich ludi. Kedze vietor fukal tym smerom.
26. apríl 2020

Ján

Pán Victor ja sa nenudím a aplikáciu nezneužívam. Všímam si okolie a vážim si živú prírodu. To je všetko. A priznám sa ja mám radšej živý trávnik aj s tzv.burinou. Celé je to o tom ako vnímame prírodu a život. A ak sa nudíte Vy, tak si zopakujte gramatiku a nemusíte ani štrikovať. ĎAKUJEM za pochopenie.
29. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Firma Brantner udržiava pre mesto Martin (okrem iných činností) trávnaté plochy pešej zóny. Trávniky nielen udržiava kosením, ale pravidelne ich aj ošetruje hnojením, ale aj chemickým postrekom - selektívnym herbicídom, určeným proti dvojklíčnoslistým burinám, ktoré by sa rapídne bez postreku rozmnožovali a zamedzovali tým rastu trávy, čo by v konečnom dôsledku zničilo výsledný efekt a z krásneho udržiavaného trávnika by sa tak stal lúčny porast plný buriny.

Firma Brantner však v súčasnej dobe (okrem iných činností) pre mesto Martin vykonáva aj dezinfekciu zástavok autobusov SAD.

Postreky zástavok a aj trávnika robí v daný deň vyčlenený jeden zamestnanec firmy Brantner, čiže jeden zamestnanec strieka v jeden deň aj burinu a aj dezinfikuje zastávky. Aby sa nemusel prezliekať, tak v jednom obleku strieka aj burinu aj dezinfikuje zástavky. Samozrejme nie rovnakým postrekom !
Preto jeho činnosť sa môže javiť aj ako dezinfikovanie trávnika. Čo však samozrejme pravde nie je. A okrem toho nemalo by to ani žiadny praktický význam...
Kto? OKS MSÚ Martin
Kedy? 4/2020

Ing. Branislav Bella, OKS, MSÚ Martin
01. máj 2020

Ján

Pán Ing.Bella, kto tu vraví o dezinfikovaní trávnika!!!! Chcete povedať, že uvedený zamestnanec strieka neškodným postrekom trávnik takto vyobliekaný???!!! Nemal by teda najprv dezinfikovať zastávky, potom vyzliecť nepohodlný oblek a pokračovať v ničení tzv.buriny?
Takto mi to radí zdravý rozum.
01. máj 2020

Jana Marčeková

Pán Bella to zrozumiteľne vysvetlil, Možno je z Vašeho pohľadu logickejšie spraviť najprv dezinfekciu zastávok, a potom sa vyzliecť a pokračovať v postreku trávnika ale zas napríklad logistika prace je tiež dôležitá a do toho mi nevidime. Netreba sa teda pozastavovať nad tým “v čom strieka trávnik” ale čím ho strieka. Inak osobne v centre tiež vítam zelený trávnik bez “buriny”. Viac kvetinových záhonov by ale potešilo.
02. december 2020

viktor

lol

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania