Nedostatok miest pre obyvatelov bytovky

Zodpovednosť za riešenie: Modra

V riešení

Prosim o riesenie, parkovacich miest na ulici Dukelská 43 pri Pedagogickej skole, hlavne o riesenie s riaditelkou skoly PAKA ktora ochotne prenajima telocvicnu pravidelne v tyzdni v nocnych hodinach (pocas roka) ako aj teraz a to je 22:00hod a stale su v telocvicni ludia pritom parkuju na parkovacich miestach obyvatelov 3-och bytoviek. Prosim o nariadenia mesta pre skolu, kedze zaraba na prenajme telocvicne aby si riesila aj parkovanie pre tych ludi, napriklad zo zadu skoly kde maju branu a velky dvor. Je cim dalej viac nemozne tu zaparkovat ked sa clovek vracia z roboty. Parkovacie plochy patria jednoznacne bytom a nie skolskej telocvicni! Taktiez zaroven vidiet na fotkach ake kvalitne osvetlenie mame na parkovisku, ktore hra do karat len vandalom ktory sa tu casto angazuju a vycinaju na autach obyvatelov. Co sa tyka MsP mesta Modra o tych racej v tomto pripade pomlcime lebo tych tu vidiet len rano ked pridu rozdat listocky za zle parkovanie bez najmensieho ohladu nato, ze tu neni kde parkovat a cely den ich tu nestretnete, ze by to tu kontrolovali, hlavne ze maju nove auto s majakom ktore ma bocne halogenove osvetlenie aby presvietili ulice a ulicky, ktore ani nepouzivaju za ucelom akym im bolo montovane!!

18. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Parkovanie v meste nie je problém, ktorý sa dá vyriešiť jednoduchým nariadením alebo zákazom. Väčšina plôch je verejná a slúži všetkým návštevníkom a občanom, samozrejme parkovanie obyvateľov mesta je potrebné favorizovať, ale vždy tak, aby to nebolo absolútne.

Mesto nie je zriaďovateľom uvedenej strednej školy, čiže nemôže pani riaditeľke zakazovať prenajímať telocvičňu. Ale rozhodne zorganizujeme stretnutie a pokúsime sa s pani riaditeľkou dohodnúť na riešení, ktoré prinesie viac miesta pre Vás.

Ondrej Beracka
MsÚ Modra
18. august 2014

Patrik

Dobrý děň, je mi jasné, že nemáte možnosť zakázať to. Ale nestotožnujem sa ani s tým, že to parkovisko je úplne verejné, budovala sa je určené pre občanov 3bytových blokov. Nie je taktiež pre mňa akceptovateľné to, aby som po 22 nočnej hodine striehol či odišli z telocvične a išiel si preparkovať auto na parkovisko. S pani riaditeľkou Vám držim palce nakoľko som to s ňou už riešil v minulosti a dostal som len odpoveď, že oni majú zadnú bránu do areálu pokazenú - ale nato je odpoveď jednoduchá - prenajíma škola a zarába na prenájme tak nech si vstupnú bránu dajú opraviť a ľudia chodiaci do telocvične nech parkujú u nich v areály.
Prosím Vás o riešenie s dosť veľkou vážnosťou nakoľko je to už neúnosné s parkovaním na vyššie uvedenej adrese.
04. september 2014

Patrik

Dobry den pan Beracka, rad by som sa informoval, ako sa pohol moj podnet, kedze dnes uz mame september a zatial ziadna sprava od Vas nepribudla. Prosim o skoru reakciu Dakujem
16. september 2014

Odpoveď samosprávy

Pozdravujem Vás,

uskutočnilo sa stretnutie s p. riaditeľkou, na ktorom bolo dohodnuté, resp. prediskutované nasledovné:
- od septembra sa zmenili nájomcovia a ich skladba predpokladá, že večer by mali byť "cudzie" autá v počte 2-3. Detské krúžky a aktivity sa zrušili, preto by sa malo aj výrazne zmeniť (znížiť) zaťaženie danej lokality parkovaním zo strany užívateľov telocvične
- pani riaditeľka (vedenie školy) osloví všetkých súčasných nájomníkov a bude im vysvetlený daný problém s parkovaním a ponúknutá možnosť parkovať pre kinom, čo je blízko telocvične a nebude to obmedzovať Vás pri večernom parkovaní.

Verím, že sa dostaví podstatné zlepšenie parkovania v tejto lokalite.

S úctou


Ondrej Beracka
MsÚ Modra
26. november 2015

P

Dobry den pan Beracka,
obraciam sa na Vas v mene obyvatelov Dukelskej zas a znova na opakujuci sa problem!!! NEAKCEPTOVATELNE!!!!
Ako som Vam uz v minulosti spominal som nazoru ak pani riaditelka a skola PAKA prenajima a zaraba na prenajme telocvicne, nech si zriadi a zariadi parkovanie VO SVOJOM arealy, opakujem a budem sa opakovat ze je neakceptovatelne a nepripustne prenajimat nieco, zarabat natom a nezabezpecit si nato podmienky ako je parkovanie, zoberte si pride minimalne 6ludi kazdy na aute to je obsadenych a zaberajucich 6miest na parkovanie urcene OBYVATELOM bytov!!! Prosim Vas o doriesenie a skoru napravu, stale budem tvrdit ze nech si skola opravi za prenajom svoju branu do arealu a nech parkuju tam vo dvore. Prikladam fotodokumentaciu ako to tu vyzera o 20:00 cca do 22:00hod
Bohuzial ak nepride k naprave bude obyvatelmi tato problematila predlozena na vyssie postavene urady a pripustam jak pokutovanie tak mozno aj odtah vozidiel.
26. november 2015

P

Dalsia fotka
26. november 2015

P

Dalsia z fotiek
12. január 2016

Anton Zucker

Na tieto a podobne problemy mesta zabudaju a neriesia v kazdom meste. to je skandal
12. január 2016

Anton Zucker

Kde mam parkovat pri smetakoch?
09. november 2016

P

Dobry den, rad by som Vas vyzval na riesenie situacie ktora sa prenajmom telocvicne PAKA zhorsuje a je to naozaj neznesitelne. Nieco bolo z Vasej strany s p. riaditelkou skly dohodnute no fungovalo to mozno chvilu. Je viacej stazovatelov (obyvatelov) z lokality Dukelska ze obyvatelia ktory tu byvaju nemaju kde parkovat pri prichode domov. Je nemyslitelne aby o 20:00 do 22:00 nebolo mozne zaparkovat lebo si tu parluju vozidla s BA MT a podobnymi SPZ vozidiel ktory su v prenajatej telocvicni PAKA! Davam do popredia skutocnonost zo zakona a to "ak niekto nieco prenajima objekt, budovu je povinny zabezpecit parkovanie" PAKA ako skola ma svoj areal zo zadu od "jazierka" tak nech si za zarobok prenajmu daju dokopy branu a nech si parkuju ludia tam!!! Prosim o urgentne riesenie problemu lebo zoskupenim obyvatelov budeme nuteny to riesit prostrednictvom staznosti, spisania peticie a zaslanie na vyssie miesta, kde riesenie urcite pride nevyhovujuce pre skolu (take su predpoklady)
08. január 2018

P

Dobry den, vidim že podnety ľudi v meste Modra tu uvedene sa ako klasicky veci v Modre neriesia. Poprosil by som preto zoddpovednú osobu aby sa tu tomu venovala, nato bolo takéto niečo zriadené. Za mňa a obyvateľov Dukelskej ulice - čast Pedagogická škola, by som opetovne chcel vyzvať k riešeniu situácie s parkovaním. Je naozaj nemyslitelne a neakceptovatelne aby na parkovacích mietach predovšetkým určenych obyvateľom bytov aprkovali ludia ktorý si chodia niekoľko krat vtýždni do prenajatej telocvične ktorej prenájom si realizuje Pedagogická škola a na ktorom zarába finančne prostriedky. Je nemyslitelné aby si nezabezpečila parkovanie v svojom areály na svojom pozemku. S výhovorkou pani riaditeľky “že branu vstupnú na dvor maju pokazenú” Prosím preto zodpovedné osoby o riešenie veci so školou PAKa aby zriadila popri zarabaní na prenájme telocvične aj parkovanie pre svojich prenajímateľov a tým sa uvoľní miesto pre obyvateľov bytov aby keď večer od 20:00 do 22:00 mali kde parkovať. Je to stále opakujúci sa proces a prenajímatelia telocvične neakceptujú že obyvatelia nemajú kde prkovať. Pokiaľ nepríde k riešeniu, budeme nútený v skupine nespokojnych obyvateľov spísať petíciu za zriadenie napravy alebo za zrušenie prenajímania telecvičn
04. november 2019

Patrik

Dobry den chcel by som sa informovat, ci by bol problem aj v Modre skusit zatiaľ pilotný parkovací systém, ktorým by sa preferovali obyvatelia s trvalým pobytom na uliciach Dukelska pri Pedagogickej škole. Je naozaj neunosne a hlavne neakceptovatelne aby obyvatelia prichadzajuci večer domov nemali kde zaparkovať a to hlavne v 80% miere spôsobene tým že Pedagogická škola zarába na prenájme telocvične a prenajímatelia parkujú na miestach kde mal nárok parkovať obyvateľ. Pritom PaKa ma vlastný areál ktorý si môže využívať na tento účel - stači si len dať za zisk s prenájmu opraviť bránu a nevyhovárať sa že je nefunkčná! Prosim o riešenie tohto akútneho stavu s parkovaním a neodvracať pohľad od stažnosti ako keby bolo všetko v poriadku. Ďakujem, P.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania